Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC assoleix el compromís de l’Ajuntament d’implicar-se per posar en marxa el Campus de les Arts a Can Ricart abans del 2024


Esquerra Republicana aconsegueix la creació d'un grup de treball amb totes les administracions implicades en el projecte per impulsar l’equipament universitari

L’Ajuntament de Barcelona ha refermat avui, a proposa d’Esquerra Republicana, el seu compromís en destinar les naus de Can Ricart, al districte de Sant Martí, per a posar en marxa el projecte del Campus de les Arts. En concret, la proposició dels republicans demanava la implicació del consistori i el seu lideratge institucional perquè el 2024 aquest nou equipament universitari estigui funcionant. “És el moment ara d’alinear tots els actors, cal molta força i lideratge institucional, i demanem que l’Ajuntament estigui disposat a fer-ho”, ha afirmat la regidora Gemma Sendra.

“Això vol dir posar d’acord a totes les institucions implicades en els ensenyaments artístics”, ha declarat Sendra. “Demanem que l’Ajuntament, a com a pilar d’aquesta massa artística que té el país amb una centralitat molt forta de Barcelona, s’impliqui aquesta vegada no només deixant espais i edificis, sinó creant un grup interinstitucional que pugui definir en aquests mesos que vinguin tot el programa que ha d’acompanyar la rehabilitació d’aquest espai”, ha reblat la regidora republicana.

La proposició aprovada avui en comissió per unanimitat manifesta, en concret, que l’Ajuntament referma el seu compromís de destinar l’espai de les naus de Can Ricart al Campus de les Arts i demanar a la Universitat de Barcelona que, com a líder del projecte, que es comprometi a tancar els acords de finançament necessaris per a la rehabilitació de l’antic complex fabril abans del mes de setembre d’aquest 2020.

“Ajudem a crear l’espai institucional que pugui facilitar que totes les universitats puguin accedir i participar del Campus de les Arts, i sobre tot que impulsi el projecte, el model de finançament i el model pedagògic perquè el 2024 això sigui una realitat”, ha reblat Sendra.