Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona aprova estudiar la regulació o prohibició de la venda d’animals exòtics


Esquerra Republicana aconsegueix que el consistori posi en marxa un grup de treball al Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals per abordar una reforma d’ordenances en el termini de 12 mesos

Barcelona estudiarà regular o prohibir la venda d’animals exòtics a la ciutat. Així ho especifica una proposició presentada per Esquerra Republicana que ha estat aprovada avui, per unanimitat, a la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció del consistori. El text detalla la posada en marxa d’un grup de treball, dins del marc del Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals per impulsar, en el termini de 12 mesos, una modificació de l’Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d’Animals (PTVA) en el sentit de regular o prohibir la venda d’animals exòtics a Barcelona.

“L’Ajuntament s’ha de posar a treballar per garantir el benestar d’aquests animals. Necessitem frenar el comerç d’aquest tipus d’animals, que potencialment son espècies invasores”, ha afirmat el regidor republicà Jordi Coronas a la seva intervenció, assegurant que per protegir el fet que els animals són “éssers sensibles”, és necessari “adaptar la regulació sobre com aquests animals s’incorporen a les nostres llars, passant sense embuts d’un model mercantil de compravenda a un model únic d’acollida i adopció”.

El text aprovat també contempla la realització d’una campanya informativa per sensibilitzar la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals exòtics i per fomentar les adopcions d’aquells exemplars que es trobin en dependències municipals o d’entitats col·laboradores, que no sigui possible reintroduir als seus hàbitats. “Els ciutadans han de comptar amb les eines necessàries per poder decidir amb responsabilitat quan i com incorporar a les seves llars un animal exòtics, sent sempre l’adopció responsable la primera opció”, ha insistit Coronas. En aquest sentit, la proposició també vetlla per garantir la traçabilitat de la informació dels exemplars rescatats.

“Podríem parlar de la prohibició, però no ens toca com a grup municipal fer aquesta proposta en ferm i debatre-la aquí, sinó que hi ha un espai, el Consell de Convivència, Protecció i Defensa dels Animals, amb les persones acreditades per poder abordar aquesta qüestió”, ha sentenciat el portaveu republicà.