Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC proposa ressuscitar l’Oficina del 22@ perquè l’Ajuntament “recuperi el lideratge i l’impuls” de la zona


Els republicans pretenen que es torni a activar aquest servei, vigent durant la planificació i desplegament del 22@, per tal de monitorizar-lo i per agilitzar tràmits

Esquerra Republicana portarà al plenari municipal del proper divendres una proposició per tal de posar en marxa una oficina o servei exclusiu per l’àmbit del 22@ que tindrà per objectiu recuperar el lideratge i impuls de l’administració en aquest territori. Així ho ha explicat aquest matí el portaveu del grup, Jordi Coronas, en una roda de premsa a l’Ajuntament. “Després del període de 4 mesos per repensar com enfoquem el futur del 22@ donades les noves necessitats sorgides durant els últims anys, per ajudar a accelerar aquest procés posem en marxa l’oficina del 22@, que ja existia”, ha manifestat.

El servei es va establir en el moment de la posada en marxa de la transformació i el desplegament de l’àrea del que avui és el 22@. Una oficina en exclusiva que garantia una gestió integral i una major eficiència en els processos de planejament, promoció i implantació de les empreses i de relació amb els diversos agents del territori. “Cal buscar solucions que generin el major consens, i estem convençuts que l’oficina del 22@ és la peça clau, un instrument per agilitzar tots els tràmits i posar en comú els interessos de tots els sectors d’aquesta zona de la ciutat”, ha apuntat Coronas.

Segons la proposició, la oficina ha de treballar per mantenir el pols a les àrees del 22@ que han quedat excloses de la suspensió de planejament i de llicències – gestionant i promovent sòl, habitatge i equipaments ja previstos –, alhora que ha de dur a terme els treballs de revisió que es volen emprendre en aquelles àrees on s’ha aplicat la suspensió. A més, contempla que el govern municipal doti aquest servei dels recursos materials i humans necessaris i que treballi per cobrir totes les dimensions des del planejament, la gestió urbanística, la urbanització i l’edificació, facilitant una finestreta única de relació amb els privats i amb els veïns i veïnes.

 

Postura de l’Ajuntament sobre el possible enduriment del dret d’asil

 

El portaveu republicà ha detallat les altres mesures que ERC traslladarà al plenari de divendres, entre elles una pregunta al govern sobre la possible restricció del dret d’asil a l’Estat. “El govern espanyol, contra tot pronòstic està preparant una llei que restringeix el dret d'asil, augmentant els casos de denegació d'aquest dret a l’Estat espanyol i posant més dificultats a les persones migrants”, ha afirmat Coronas. “El govern d’aquesta ciutat, que té els mateixos actors que el que tenim a l’Estat, ha de donar explicacions i demanarem a l’alcaldessa què en pensa sobre aquest projecte de llei que endureix la política migratòria”.

 

A més, ERC també preguntarà a l’executiu sobre el compromís, inclòs a l’acord de pressupostos, per millorar l'accessibilitat comunicativa i cognitiva per a persones amb discapacitat i diversitat funcional a la ciutat de Barcelona. “Preguntarem quines accions tenen previstes en aquest sentit i amb quin calendari, doncs creiem que les mesures destinades a aquest sector de la població han de ser transversals i prioritàries”, ha reblat Coronas. Els republicans proposaran, a més, una declaració institucional perquè l’Ajuntament es comprometi a treballar pels drets de les dones, rebutgi qualsevol tipus de discriminació i violència i situï la perspectiva de gènere com a eix central de les actuacions del consistori.