Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona recupera, a proposta d’ERC, l’oficina del 22@ per “impulsar, conduir i orientar” la zona


La regidora Maria Buhigas defensa que el servei sigui “exclusiu i íntegrament dedicat” a l’àmbit del 22@ i compti amb els recursos “humans, tècnics, materials i econòmics"

El plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui la proposició d’Esquerra Republicana per tal de posar en marxa una oficina o servei exclusiu i íntegrament dedicat per l’àmbit del 22@ que tindrà per objectiu recuperar el lideratge i impuls de l’administració en aquest territori. “L’incomprensible tancament de l’oficina va suposar una pèrdua de lideratge”, ha afirmat la regidora Maria Buhigas, que ha volgut especificar que aquest servei “no només aspira a coordinar o gestionar, sinó que es recupera amb la voluntat de liderar, d’orientar, de conduir i en definitiva de construir l’acció dels privats i també del propi sector públic”.

El servei es va establir en el moment de la posada en marxa de la transformació i el desplegament de l’àrea del que avui és el 22@. Una oficina en exclusiva que garantia una gestió integral i una major eficiència en els processos de planejament, promoció i implantació de les empreses i de relació amb els diversos agents del territori. Per Buhigas, aquesta oficina o “task-force”, tal i com ella l’ha definida, hauria de comptar “amb els recursos humans, tècnics, materials i econòmics per a poder desplegar la seva feina correctament”.

“Ha de treballar per impregnar de la seva acció els àmbits en transformació que no han quedat afectats per la suspensió de llicències”, ha continuat la regidora republicana, que ha insistit en què l’oficina “ha de treballar amb intensitat aquests 4 mesos de suspensió en la concreció de l’acord que té el govern”.

Segons la proposició, la oficina ha de treballar per mantenir el pols a les àrees del 22@ que han quedat excloses de la suspensió de planejament i de llicències – gestionant i promovent sòl, habitatge i equipaments ja previstos –, alhora que ha de dur a terme els treballs de revisió que es volen emprendre en aquelles àrees on s’ha aplicat la suspensió. A més, contempla que el govern municipal doti aquest servei dels recursos materials i humans necessaris i que treballi per cobrir totes les dimensions des del planejament, la gestió urbanística, la urbanització i l’edificació, facilitant una finestreta única de relació amb els privats i amb els veïns i veïnes.