Barcelona

Sant Martí

Notícia

L’Ajuntament investigarà, a proposta d’ERC, si el repartiment de 90 milions de dividends per la concessionària del tramvia va ser legal


La proposició dels republicans insta el govern a “reclamar explicacions i la documentació necessària” per aclarir si el repartiment s’ajusta a les condicions del contracte i, en cas de ser indegut, exigir el seu retorn

L’Ajuntament de Barcelona “reclamarà les explicacions i la documentació necessària” per tal d’aclarir si el repartiment de 90 milions d’euros de dividends per part de l’empresa concessionària del Tramvia als seus accionistes es va ajustar “a les condicions del contracte de concessió i la legislació vigent en aquesta matèria”. Així ho estipula la proposició d’Esquerra Republicana aprovada avui a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat del consistori.
 
La iniciativa d’ERC també explicita que en cas que els beneficis s’haguessin repartit “indegudament”, l’Ajuntament, a través del Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), “exigirà” el seu retorn, a banda, a més, “adequar els paràmetres d’equilibri financer del contracte de concessió al passatge real i les expectatives anuals”, ja que els republicans consideren que els “beneficis anormalment elevats evidencien una desviació a l’alça en les expectatives de passatge”.
 
“Clarament és una operació de mirada tauró financer”, ha declarat la regidora Maria Buhigas. “Sembla que quan la concessió d’un servei públic entre administració i un privat, quan la concessió no és l’adequada pel privat, se li exigeix sempre la compensació a l’administració”, ha continuat la regidora, i ha qualificat de “poc ètic” que quan l’empresa té beneficis “no els reinverteixi en millorar el servei”.
 
La proposició es va registrar després que el Diari Ara publiqués que el grup empresarial privat que gestiona el Tramvia havia decidit duplicar el seu deute i dedicar-lo a pagar dividends entre els seus accionistes. D’aquesta manera es va cancel·lar un deute de 87 milions a través de la signatura d’un nou préstec de 164 milions, dedicant-ne 90 al repartiment de beneficis entre els socis.