Barcelona

Sant Martí

Notícia

ERC incorpora més de 60 inversions concretes al pressupost municipal


Ernest Maragall: “Aquest és un pressupost de la ciutat, més que d’un govern, d’uns partits o simplement d’una majoria”

L’acord de pressupostos per a la ciutat de Barcelona presentat aquest matí a l’Ajuntament comptarà amb la inclusió de més de 60 mesures d’inversió concretes exigides per Esquerra Republicana en la negociació dels comptes. Unes actuacions dividides en dues grans inversions de 50 milions d’euros cadascuna en els àmbits de les polítiques d’habitatge i el xoc climàtic, dos plans estratègics per al foment de l’ocupació i l’educació 0-3, 30 mesures concretes territorialitzades per districtes i 26 projectes de millora de serveis municipals.

“Aquest és un pressupost de la ciutat, més que d’un govern, d’uns partits o simplement d’una majoria”, ha destacat Ernest Maragall en la presentació pública dels comptes, advertint que l’acord suma 33 dels 41 regidors del consistori, el que representa el 80% del total dels regidors i regidores.

El líder republicà al consistori ha assegurat que amb l’aprovació dels pressupostos “s’han acabat les excuses i ara toca governar, perquè la ciutat demana governació”. “Nosaltres no hi serem només per vigilar sinó per afegir, impulsar i convertir aquesta previsió en la millor liquidació”, ha continuat Maragall, avisant que el pressupost que valdrà “serà el del 31 de desembre”.

Amb les aportacions d’ERC al pressupost, aquest supera per primer cop la xifra dels 3.000 milions d’euros en el total. A més, amb la inclusió dels 100 milions extra per a inversions, aquest capítol del pressupost passa del 14% al 18% del total del pressupost. “És també un indicador de voluntat, especialment si tenint en compte que a més integren una voluntat explicita de multiplicació”, ha declarat Maragall, en referència a la intenció d’aquests mecanismes d’inversió d’atraure, també, inversions del sector privat.

Maragall ha volgut apuntar que actualment existeix “una qüestió de drets i llibertats plantejada”, recordant l’absència del regidor Quim Forn: “avui no hi és i hi hauria de ser”. “Aquesta ciutat i aquesta institució haurà de plantejar-se també aquestes qüestions si és que efectivament volem parlar d’acord, de diàleg, de voluntat compartida, mirada llunyana i de tirar la ciutat endavant”, ha sentenciat.