Barcelona

Les Corts

Notícia

Debat Intergeneracional de la Dona a la Universitat i a la Cultura


El dimarts 3 de març va tenir lloc la taula de Debat intergeneracional de la dona a la universitat i a la cultura a la Biblioteca Montserrat Abelló.

La taula va estar moderada per la consellera portaveu adjunta d’ERC al Districte de Les Corts, Mercè Garrigosa i Ferrando i van intervenir la directora general d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata i Solsona, Fe Escat i Torres, membre de Dones de Can Deu i de la Taula de Dones de Les Corts, així com la consellera portaveu adjunta al Districte de les Les Corts, Elisabet Bercial i Fernàndez.

El debat va estar centrat des de les perspectives de diferents generacions en l’evolució de les igualtats de gènere i les ponents van destacar que tot i que s’ha avançat encara tenim molt camí per recorre cap a l’igualtat i els drets i van coincidir en que només podem avançar a través de l’educació i amb el compromís dels dos gèneres.

A través de les preguntes que és van formular des de la taula, com si són presents als llibres de text els avanços que han aconseguit les dones o la igualtat de salari, entre d’altres, es van reafirmar en que la societat i l’educació no està encara en línia per arribar a la igualtat.

Mireia Mata va destacar que les dones són les que trenquen les barreres socials i Fe Escat va subratllar que no necessitem carreres universitàries, que la formació per les dones ha de ser una finestra. Elisabet Bercial des de la perspectiva més actual va emfatitzar en la desigualtat a les aules, en la societat i el camí que encara ens queda per recórrer.