Barcelona

Sant Martí

Notícia

Barcelona necessita una taula de ciutat, oberta a la ciutadania, per fer front a la Covid-19


Esquerra Republicana de Barcelona demana superar les taules de partit i establir amb urgència un espai fixe, amb contingut i detall, per escoltar els actors socials i econòmics, veïns i veïnes, entitats de tot tipus.

El president del Grup Municipal ha agraït el paper de la ciutadania i ha mostrat el seu suport al govern municipal per superar la situació, però també ha criticat la unilateralitat i la falta de lideratge

Aquest matí, a la celebració del ple telemàtic de l'Ajuntament de Barcelona sobre la Covid-19 , Ernest Maragall ha demanat al Govern municipal la posada en marxa, de forma immediata, d'una Taula de ciutat “que sigui gran, oberta i no només de partits. Amb una agenda eficient i concreta, que sigui per parlar i decidir". Maragall ha apuntat alguns dels temes a tractar en aquesta agenda de la taula de ciutat com són l'economia o la fiscalitat del model productiu, l'equilibri social i les desigualtats, la democràcia, la ciutat metropolitana o el canvi climàtic. 

Esquerra Barcelona creu que és important que l'Ajuntament escolti la ciutat, als actors socials i econòmics, als veïns i veïnes i a les entitats de tot tipus amb ambició i no només retòrica. Per això Maragall ha volgut remarcar que "no es tracta d'un pacte polític sinó de ciutat amb la representació més àmplia possible. No una taula petita de partits com la que ens proposen. No una reedició en miniatura, barcelonina, dels pactes de la Moncloa madrilenys, que estan a punt de néixer morts. No és això del que es tracta”, ha afirmat. 

El president del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament també ha lamentat que el govern hagi actuat de manera unilateral durant les darreres setmanes: "No hi hagut lideratge de ciutat ni respecte pel funcionament democràtic, només actuació unilateral i protagonisme personal, a més de molta gesticulació i una crítica cega als errors del govern de Catalunya", ha defensat.  "Això no és una guerra com diuen alguns, però estem perdent el repte que tenim plantejat. Som el país amb més morts per habitants i hem de donar explicacions a la ciutadania", ha volgut aclarir Maragall que s'ha mostrat orgullós de la feina ingent i professionalitat de les gerències i empreses municipals i del paper de tota la ciutadania que "ha donat la talla" davant la pandèmia.

"El nostre grup va fer el que li tocava i per això regidors i consellers han estat en contacte continu amb la ciutadania i han fet arribar propostes en tots els àmbits al govern, en alguns casos recollides en els seus anuncis o a l'informe presentat avui, però no hem tingut espai per compartir-les o debatre-les" ha assegurat el líder republicà que alhora ha demanat que l'Ajuntament es preocupi de tots i totes les persones, no només en moments crítics, sinó sempre i amb la màxima implicació. 

Al seu discurs, Maragall també ha sumat la crítica a la gestió de la crisi per part de l'Estat que "va confinar malament i ha comprat pitjor i davant l'impossibilitat de gestionar la crisi, assistim a un nou episodi de recentralització", per això ha reclamat un proveïment ràpid de material i test per tota la població.