Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demana un pla de reindustrialització per a Barcelona i reclama a l’Ajuntament que faci tot el possible per retenir Nissan


Els republicans proposaran la reducció remunerada de fins al 50% de la jornada laboral a mares o pares treballadores de l’Ajuntament i d'empreses públiques municipals que tinguin menors de 16 anys o persones dependents a càrrec.

El portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Jordi Coronas, ha presentat aquest dilluns les iniciatives que el grup durà a les comissions d’aquesta setmana, entre les quals hi destaca una proposta d’acord per crear un pla de reindustrialització per a Barcelona.

Amb aquesta proposició, Esquerra  pretén fomentar la relocalització de la producció industrial deslocalitzada els darrers 30 anys a través de la creació d’un organisme específic a Barcelona Activa, modernitzar els polígons industrials per fer-los més atractius de cara a noves iniciatives emprenedores, facilitar la transformació industrial d’empreses que vulguin reconvertir-se a altres sectors arran de la crisi sanitària i desplegar nous programes d’assessorament a PIMES.

Encara sobre el sector industrial, Coronas també ha volgut deixar clar que la continuïtat de Nissan a Barcelona és "totalment viable" i que hi ha marge per a la negociació fins al 28 de maig. “Hem d’estar del costat dels treballadors de la planta, que en són 3.000 de directes i 20.000 d’indirectes”, ha assenyalat. “La reindustrialització que plantegem també passa per oferir noves vies de negoci, recursos i mecanismes perquè els sectors s’adaptin als nous temps i en aquest cas el de l’automoció aposti per la mobilitat del futur, on hi ha molt camp per córrer i una bona via de negoci, d’acord amb els nous temps i models de ciutat sostenible”, ha afegit el portaveu republicà a l’Ajuntament.

Reducció remunerada de fins al 50% de la jornada laboral a mares o pares treballadores de l’Ajuntament

Pel que fa a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esport, el grup d’Esquerra demanarà al govern municipal que elabori un pla post-covid “per abordar la crisi de forma global, i també amb perspectiva de gènere”. En aquest sentit, els republicans proposen que el pla de protecció de víctimes de violència masclista i  una reducció remunerada de fins al 50% de la jornada laboral a mares o pares treballadores de l’Ajuntament i d’empreses públiques municipals per tenir cura de menors de 16 anys o persones a càrrec “almenys” fins que obrin centres escolars i centres d’atenció a la gent gran i dependent. “Cal fer una especial atenció a les famílies monoparentals” ha afegit Coronas, a més d’assegurar que des de l’Ajuntament “hem d’intentar ser exemple facilitador de la conciliació i de les cures".

ERC també proposarà a la mateixa comissió altres propostes com la creació d’una línia especial d’ajuts per a les entitats socials i del Tercer Sector, així com també una proposta d’ampliació de beques i de personal per a les entitats de lleure d’aquest estiu amb l’objectiu de “garantir la igualtat d’oportunitats d’infants i adolescents, alhora que vetllar per la seva salut i a de les seves famílies”. 

Finalment, a la Comissió d’Urbanisme el grup d’ERC presentarà una proposició per crear un equip encarregat d’”agilitzar la tramitació de les llicències” de les promocions amb habitatges de protecció i d'altra banda presentarà una iniciativa a la Comissió de Presidència per elaborar un pla de desplegament del teletreball, que incorpori flexibilitat horària, és a dir, treballar “en funció d’objectius més que d’horaris”, alhora que la conciliació familiar i totes les mesures de salut laboral per al consistori i les empreses municipals. “No és el mateix teletreball que treballar des de casa”, ha alertat el portaveu republicà per remarcar que és necessari actuar en aquest àmbit.