Barcelona

Sants-Montjuïc

Notícia

L’acció social municipal.


Ponents:
Montse Benedí (regidora ERC. Ajuntament de Barcelona).
Carles Escuredo (Secretari Federació de Barcelona de Transició ecològica, i visió metropolitana).
 
Després d’una ajustada i detallada descripció de la situació es va mantenir un debat sobre la necessitat de transitar des d’una situació emergència cap una situació cada cop més precària.
També es va tractar amb profunditat la situació de les professionals dels serves socials: volem destacar el reconeixement que es va fer a la seva tasca, la qual fan amb uns mitjans i un reconeixement social clarament insuficients, cal reconduir aquesta situació.

Principals situacions analitzades

Radars i xarxes veïnals
Es una xarxa de seguiment, ajuda i control de persones grans, sobretot les què viuen soles, o amb cuidadors, el seu objectiu és atendre les seves necessitats. Parteix de la col·laboració dels veïns, comerciants, així com professionals d’entitats dels barris i voluntaris.
La seva principal missió és observar els canvis de comportament o canvis en la salut o de situació social, per tal que quan sigui necessari es pugui avisar a als serveis d’atenció social o medica que puguin atendre la situació.
A molts barris, arrel de la situació sanitària provocada pel Covid 19 han aparegut nombroses xarxes de suport mutu, en aquests moments la seva funció de recollida i distribució d’aliments és fonamental per les moltes (cada cop més) veïns i veïnes que no tenen els recursos necessaris per la subsistència.

Fira
Ens referim a l’espai habilitat a la Fira per atendre a centenars de persones, amb aquest model no creiem que es pugui atendre adequadament a les persones, caldria haver explorat altres alternatives.
Un macro-allotjament no és l’opció d’ERC, en cap cas és el nostre model, especialment si es confirmen les informacions publicades sobre el seu funcionament.

Pressupost per dependència
Les partides de diners destinades per la dependència, què haurien de haver arribat des de el Govern d'Espanya, no han arribat mai, aquestes carències estan en la base de les limitacions de l’actual sistema.
 
Sants Montjuïc, divendres 24 d’abril de 2020