Barcelona

Nou Barris

Notícia

Ens visita Magda Casamitjana, directora del Programa d’abordatge integral dels casos de salut mental d’elevada complexitat


Dins el marc del projecte Connectem-nos, aquest dilluns 8 de juny  al casal hem compartit impressions amb Magda Casamitjana, directora del Programa d’abordatge integral dels casos de salut mental d’elevada complexitat.

Aquí teniu algunes notes de la reunió gràcies a l'Irene F. Ens ha parlat de que com és de convenient normalitzar la salut mental i no estigmatitzar  les persones. Hi ha molts graus de malalts mental i no tots son “boixos”. Tenim malalts mentals, emocionals, bipolars, discapacitat intel·lectual .. tots som diferents i hauriem de intentar trobar el fons dels problemes i no dedicar-nos a posar etiquetes.

Es preveu crear un conveni de Salut-escola-cap-psicòlegs/psiquiatres-eap. Hem d’intentar que no siguin els especialistes els que estiguin asseguts esperant que vingui el pacient, receptar i ja està.

S’ha de eliminar la coletilla de “els malalts mentals son problemàtics”, per què aleshores no els vol ningú. Generalment quan el metge de família es troba amb una baixa per depressió, la califica de malaltia comuna per no estigmatitzar.

S’ha de començar des de l’escola i explicar als familiars que hi ha un trastorn, no un problema. No cal expulsar l’alumne,cal trobar solucions.

Hi han fet intervencions Llúcia, Ana Surra, Josep B, Josep, Jordi, Montserrat