Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC reclama el tancament immediat dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic


Els republicans també presenten un pla per combatre la bretxa digital que afecta 12.000 infants i adolescents en edat escolar de Barcelona, que han tingut dificultats per seguir connectats als centres educatius.

El portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a Barcelona, Jordi Coronas, ha anunciat aquest dilluns que el seu grup reclamarà el tancament “immediat” dels locals d’oci nocturn del Port Olímpic a la proposició que faran a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’aquesta setmana. Coronas considera un “disbarat” que els locals continuïn operant malgrat que la concessió va caducar el passat maig, i ha apuntat que, si encara ho fan, podria ser per un “defecte de forma” de l’Ajuntament a l’hora de comunicar-ho.

La mateixa proposició incorpora també la petició de resoldre la concessió de la C-1004 (que va des de l’Institut de Recerca Biomèdica fins a l’espigó de Bac de Roda), vençuda el passat juny, per tal que l’Ajuntament en pugui gestionar la totalitat de llicències i estudiar-ne el canvi d’usos. “Tenim el risc de menjar-nos una concentració de locals d’oci nocturn”, ha alertat el portaveu d’ERC, a més de reclamar al govern municipal que “es posi les piles”. “Sempre posaven l’excusa de l’absència d’interlocutor a l’Estat però ara ja no la poden tornar a fer servir”, ha justificat Coronas, que també ha recordat que els executius de Barcelona i d’Espanya comparteixen el mateix color polític. 

Equitat educativa en l’accés a la xarxa

A la roda de premsa també hi ha participat Gemma Sendra, regidora d’ERC d’educació, que ha presentat el prec sobre polítiques digitals que els republicans portaran a la Comissió de Drets Socials. “No hi ha equitat ni igualtat en l’àmbit digital ni polítiques de l’Ajuntament que les garanteixin, ja que en el món actual i encara més arran de la crisi provocada per la Covid-19, l’accés a qüestions com l’ocupació, les relacions, la cultura o l’educació també passen pel món digital i, per tant, la manca d’accés equitatiu“accentua les desigualtats”, ha explicat Sendra.

La regidora també ha explicat que durant la pandèmia més de 19.000 llars vulnerables a la ciutat no han tingut cap tipus de connexió a la xarxa i en 12.000 d’elles hi conviuen infants i adolescents, per això ha destacat que el pla de polítiques digitals ha de prioritzar l’àmbit educatiu. “Hi ha una cosa prioritària que és el dret a l’educació”, ha sentenciat.
Aquesta mesura s’emmarca dins de les mesures que ERC ha presentat a la Taula de ciutat sectorial i que se centren en reduir la bretxa digital i educacional, la segregació escolar, la recuperació de la capacitat cognitiva i del temari educatiu, la reducció de les desigualtats, així com de l’atur i la pèrdua d’oportunitats del jovent.

Revisió del ROM, oficina del SOC per al sector creatiu i gestió de les terrasses

Pel que fa a la resta de propostes que el grup republicà durà a les comissions de juny, la regidora Sendra ha explicat que demanaran la creació d’un nou recurs en el marc de Barcelona Activa dirigit a la “promoció dels sectors culturals i educatius”.

La proposició, que serà presentada a la Comissió d’Economia i Hisenda, pretén “enfortir la vessant empresarial i econòmica” dels projectes culturals, a més d’incloure l’acompanyament a professionals i emprenedors en totes les etapes. Davant la delicada situació provocada per la pandèmia, demanaran també acordar conjuntament amb Barcelona Activa i el Departament d’Afers Socials la creació d’una Oficina del SOC especialitzada en ocupació dels sectors creatius, que permeti acompanyar als professionals en la cerca de noves sortides professionals, entre d’altres coses.

Pel que fa a la problemàtica de l’infrahabitatge i la sobreocupació, Coronas ha explicat que a la Comissió de Drets Socials instaran el govern municipal a “reconèixer el problema com una prioritat i que doti de tots recursos humans, materials i econòmics per oferir una solució habitacional digna a les persones afectades”.

D’altra banda, ERC presentarà un prec a la Comissió d’Ecologia i Urbanisme demanant quines mesures excepcionals de gestió prendrà el govern per al correcte funcionament de l’espai públic, atès que veiem com es reconfigura l’espai públic al carrer arran de l’augment de l’espai destinat a terrasses o les cues davant dels establiments.

Finalment, pel que fa al funcionament intern de la institució, els republicans presentaran a la Comissió de Presidència una proposició per crear un grup de treballar que abordi la reforma del Reglament Orgànic Municipal (ROM) per afavorir a una modernització de la institució. “Fins ara, els grups fan propostes que després no sempre són implementades”, ha alertat Coronas, que ha justificat que una reforma del ROM podria reconduir aquesta mancança.