Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona situa com a prioritat, a proposta d’ERC, lluitar contra l’infrahabitatge i la sobreocupació a la ciutat


Els republicans també impulsen un pla per combatre la bretxa digital a l’àmbit educatiu i reduir les desigualtats a 12.000 llars de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició del grup d’Esquerra Republicana per tal que el consistori reconegui que la ciutat pateix un problema d’infrahabitatge i sobreocupació d’habitatge, i perquè l’Ajuntament doti de recursos humans, materials i econòmics per, inicialment, detectar l’abast real d’aquesta problemàtica i, després, per oferir una solució habitacional digna a les persones afectades.

“Demanem que es posi aquest tema en l’agenda política: que el govern reconegui la problemàtica i l’assumeixi com una de les prioritats del mandat en matèria habitacional”, ha declarat la regidora d’ERC Eva Baró, que ha criticat la manca de dades oficials sobre quants ciutadans de Barcelona es troben en situació d’infrahabitatge o sobreocupació: “algunes fonts com Càritas estimen que al 2019 hi havia unes 10.000 llars en una situació equiparable en el seu àmbit territorial”.

La proposició, que ha comptat amb el suport de tots els grups de l’oposició i l’abstenció del govern, assumeix que els problemes d’accés a l’habitatge a Barcelona s’ha agreujat durant la pandèmia i situa lluitar contra la problemàtica de l’infrahabitatge i de la sobreocupació com una prioritat de l’executiu municipal. A més, el text estableix que el govern municipal haurà de dotar dels recursos humans, materials i econòmics suficients per tal de donar una solució habitacional digna a les persones afectades.

“Fa 3 anys i mig des d’ERC ja insistíem en aquest tema”, ha recordat Baró, apuntant que al 2017 els republicans ja van presentar una proposició per posar en marxa un pla de xoc per ajudar les famílies en aquestes situacions. “3 anys i mig i una pandèmia després, la situació s’ha agreujat i s’agreujarà i Barcelona segueix sense estar preparada i ni tant sols sap quants dels seus ciutadans es troben en aquesta situació”, ha reblat Baró.

Pla per garantir l’equitat educativa en l’accés a la xarxa

Un dels precs presentats pel grup republicà també ha girat al voltant dels efectes de la COVID-19, en aquest cas en les dificultats d’accés a la xarxa i a mitjans telemàtics en l’àmbit educatiu que fins a 12.000 llars vulnerables han tingut a la ciutat durant els mesos de confinament.

“Hem vist que la xarxa no arriba a tothom i que no totes les llars tenen l’equipament adequat i hem vist que això només feia incrementar les desigualtats”, ha apuntat la regidora Gemma Sendra. 

El prec d’ERC demana que l’Ajuntament garanteixi la igualtat i l’equitat en l’accés digital a totes les llars amb infants i adolescents en etapa educativa. Això vol dir, segons els republicans,  posar en marxa les accions necessàries per reduir la bretxa digital educativa a les llars en situació de vulnerabilitat social i digital, fent que els infants i joves en edat educativa tinguin dispositiu i connectivitat per el seguiment educatiu. “Aquest és un tema cabdal, no estem donant accés a la formació a tothom per igual, i això requereix una atenció per part d’aquest consistori”, ha insistit Sendra.

Suport al consum cultural a la ciutat

ERC també ha presentat una Declaració Institucional, signada per tots els grups municipals, que contempla que consistori demani a l’Estat aprovar l’Estatut de l’Artista i fer arribar els ajuts en cultura, crear una plataforma digital de difusió per a totes les produccions culturals i artístiques i impulsar una campanya de comunicació multicanal per fomentar el consum cultural entre els barcelonins i les barcelonines.