Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC assoleix el compromís del govern de tancar “immediatament” els locals d’oci nocturn del Port Olímpic


Els republicans pregunten quines mesures prendrà el govern per gestionar l’espai públic, atesa l’ampliació d’espai per a terrasses o la formació de cues amb la reobertura de comerços

 L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui tancar de forma “immediata” els locals d’oci nocturn del Port Olímpic, a través d’una proposició presentada per Esquerra Republicana a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat d’avui. El regidor d’ERC Jordi Coronas ha manifestat que tant ell com els veïns de la Vila Olímpica estan “indignats” perquè locals d’oci nocturn que tenen caducada la concessió segueixin operant.

“Amb una concessió caducada no pot ser que estiguin operant sense que a Guàrdia Urbana els tanqui i els precinti”, ha continuat Coronas, que ha reclamat “el compromís que el tancament es faci immediatament”. “Hem de passar del compromís ferm, a l’acció, i cal fer-ho jurídicament impecable”, ha insistit Coronas.

El text, aprovat amb els vots del govern i d’ERC, també inclou la reclamació de la cessió per part de l’Estat de la resolució de la concessió C-1004 (que va des de l’Institut de Recerca Biomèdica fins a l’espigó de Bac de Roda), vençuda el passat juny, per tal que l’Ajuntament pugui gestionar la totalitat de les llicències i estudiar el seu canvi d’usos. Coronas ha censurat l’actitud del govern, afirmant que aparentment al govern municipal “ja li està bé” l’actual model i no té “cap intenció de canviar-lo”.

Desconfinament i espai públic

En l’apartat de precs i preguntes, els republicans han demanat al govern municipal quines mesures excepcionals de gestió de l’espai públic han pres o tenen pensat prendre durant el desconfinament a la ciutat, per tal de realitzar una gestió eficient i segura. Una pregunta realitzada atesa la reconfiguració de l’espai públic, com ara amb l’ampliació d’espai destinat a terrasses o a les cues formades als carrers amb la reobertura dels comerços.

“No tenim molt clar si l’Ajuntament té una estratègia perquè cadascuna d’aquestes situacions van generant qüestions que s’han de gestionar”, ha afirmat la regidora Maria Buhigas.