Barcelona

Sant Martí

Notícia

Equitat educativa en l’accés a la xarxa


ERC presenta un pla per combatre la bretxa digital que afecta a 12.000 infants i adolescents en edat escolar de la ciutat de Barcelona, que han tingut dificultats per seguir connectats als centres educatius.

Gemma Sendra, regidora d’ERC d’educació, ha presentat el prec sobre polítiques digitals que ERC portarà a la Comissió de Drets Socials. “No hi ha equitat ni igualtat en l’àmbit digital ni polítiques de l’Ajuntament que les garanteixin,  ja que en el món actual i encara més arran de la crisi provocada per la Covid-19, l’accés a qüestions com l’ocupació, les relacions, la cultura o l’educació també passen pel món digital i, per tant, la manca d’accés equitatiu“ accentua les desigualtats”, ha explicat Sendra.

La regidora també ha explicat que durant la pandèmia més de 19.000 llars vulnerables a la ciutat no han tingut cap tipus de connexió a la xarxa i en 12.000 d’elles hi conviuen infants i adolescents, per això ha destacat que el pla de polítiques digitals ha de prioritzar l’àmbit educatiu. “Hi ha una cosa prioritària que és el dret a l’educació”, ha sentenciat.

Aquesta mesura s’emmarca dins de les mesures que ERC ha presentat a la Taula de ciutat sectorial i que se centren en reduir la bretxa digital i educacional, la segregació escolar, la recuperació de la capacitat cognitiva i del temari educatiu, la reducció de les desigualtats, així com de l’atur i la pèrdua d’oportunitats del jovent.