Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC vol garantir que el govern no farà retallades al pressupost del gener i anuncia que "treballarà el detall" del fons Covid


Maragall anuncia que el seu grup treballarà fins el juliol per assolir “un compromís real” per executar tot el pressupost, a través de l’endeutament i de l’ús de superàvits i romanents que ha de facilitar l’Estat, governat pels mateixos partits que l’Ajuntament  

Esquerra Republicana ha exigit avui un compromís ferm i real al govern de Barcelona perquè executi íntegrament el pressupost aprovat el passat mes de gener, sense retallades. Així ho ha manifestat el president del grup republicà, Ernest Maragall, en el marc de la comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament. “Volem facilitar la modificació pressupostària, però també volem treballar perquè sigui una modificació i no anticipació d’una retallada inevitable, i sense cap altre compromís això és el que acabarà passant”, ha declarat Maragall.

Els republicans s’han abstingut a la votació inicial sobre la modificació de crèdits pressupostaris per un import de 90 milions d’euros, al·legant que si bé és impossible “votar en contra de la creació d’un fons d’emergència” per pal·liar els efectes de la COVID-19, els és “impossible” votar a favor “perquè aquests 90 milions surten d’un marc financer que el que fa és donar per feta una baixa execució del total pressupostari que vam aprovar el mes de gener”, segons Maragall. Quelcom, que pel regidor republicà, “és dir, sense fer-ho explícitament, que hi haurà retallades”.

El regidor republicà ha posat l’èmfasi en la necessitat de modificar l’actual marc normatiu, i en especial la Llei d’Estabilitat Pressupostària, que ha defensat derogar. “És ara que s’han de canviar les normes perquè Barcelona exerceixi plenament el seu dret i pugui afrontar les seves necessitats”, ha manifestat.

En aquest sentit, Maragall ha insistit en la necessitat de comptar amb el major nombre de recursos possibles per afrontar els efectes de la pandèmia: “no necessitem 90 milions, necessitem 3030, els necessitem tots, no ens en sobra cap. Barcelona els necessita, i és ara. No d’aquí uns anys ni uns mesos”, ha destacat.

Maragall ha estès la mà al govern per treballar “amb el major detall i la major concreció” la proposta sobre fons d’emergència i pressupostos que es votaran al plenari del mes de juliol. “Tenim un mes llarg fins el plenari i afegirem feina i acords sobre les mesures econòmiques, polítiques i de marc que ens permetin seguir exigint-nos la verificació total del pressupost municipal que vam aprovar el gener, en bé de la ciutadania i de la ciutat”, ha conclòs.