Barcelona

Grup municipal

Notícia

L'Ajuntament impulsarà, a proposta d'ERC, una unitat del SOC especialitzada en ocupació del sector cultural i creatiu


Barcelona Activa crearà un programa específic que ajudi a la sostenibilitat del projectes culturals i creatius i acompanyi els professionals i emprenedors del sector, gràcies a la proposició dels republicans

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui una proposició del grup municipal d’Esquerra Republicana amb un seguit de mesures per fer front als efectes que la pandèmia de la COVID-19 ha tingut sobre el sector de la cultura. El text, que ha estat aprovat per unanimitat, contempla, entre d’altres iniciatives, que l’Ajuntament insti el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) a la creació d’una unitat especialitzada en l’ocupació dels professionals dels sectors culturals i creatius.

“Necessitem més ocupació, necessitem que el personal de les indústries creatives i la cultura que avui està a l’atur pugui reincorporar-se ràpidament a projectes i tenir segones oportunitats”, ha afirmat la regidora republicana Gemma Sendra.

Aquesta oficina del SOC haurà d’oferir una línia d’ajuts específics per promoure l’ocupació en el sector cultural, que ha estat un dels més greument afectats per la pandèmia. “No voldríem que els efectes de la crisi de 2008 al sector de la cultura tornin a repetir-se i cal buscar instruments nous”, ha reblat Sendra.

A més, la proposició d’ERC contempla la posada en marxa d’un programa específic dins de Barcelona Activa que contribueixi a aconseguir una major sostenibilitat dels projectes, enfortint la seva vessant empresarial i econòmica i facilitant l’accés a noves formes de finançament adequades al nivell de risc, progressivitat i oportunitats d’escalabilitat dels projectes culturals i creatius.

“Demanem alinear l’instrument més potent que té la ciutat en desenvolupament econòmic, Barcelona Activa, amb una prioritat de la ciutat, que és la cultura, la creativitat i el coneixement”, ha assegurat Sendra.

L’objectiu d’aquest programa serà, a més, oferir un acompanyament als professionals i emprenedors d’aquests sectors  en totes les etapes de desenvolupament dels seus projectes, ja sigui en matèria de formació, assessoria o cofinançament.

Obertura dels paradistes del mercat de Sant Antoni

Els republicans també han presentat un prec a la comissió per tal d’establir un protocol sanitari perquè tots els paradistes del Mercat Dominical de Sant Antoni puguin obrir. El prec instava al govern a acordar amb els paradistes el protocol, per tal de garantir l’obertura simultània del conjunt de parades sota les marquesines, amb les mesures sanitàries adients, i que es fixés una reducció significativa del cànon municipal 2020 i l’endarreriment del pagament de juliol a setembre.