Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC demanarà derogar la llei d'estabilitat pressupostària: "Ningú entén que amb diners a la butxaca l'Ajuntament no els pugui gastar"


Elisenda Alamany reivindica que la coincidència de partits en els governs de Barcelona i l'Estat faciliti la modificació: "si no és ara no sabem quan podrem gastar allò que necessitem, especialment després de la pandèmia"

Els republicans també demanaran que l'alcaldessa no demani sinó que exigeixi a l'executiu estatal tancar definitivament els CIE

Esquerra Republicana ha presentat avui les iniciatives que defensarà al plenari municipal del mes de juny de l'Ajuntament de Barcelona de demà divendres 26 de juny, entre les quals destaca una proposició que apel·larà a la derogació de la Llei d'Estabilitat Pressupostària per tal d'ampliar la capacitat financera de les corporacions locals amb l'objectiu de lluitar contra els efectes de la COVID-19 i no aparcar els reptes estructurals de la ciutat. "Ningú entén que amb diners a la butxaca l'Ajuntament no els pugui gastar, està fora del sentit comú", ha afirmat la portaveu adjunta dels republicans, Elisenda Alamany, que ha defensat la necessitat de modificar la llei com "una mesura important per al futur de la ciutat i de la resta de municipis catalans".

"És una oportunitat que els governs de l'Estat i de Barcelona siguin del mateix color", ha continuat Alamany, que ha destacat la importància que aquesta coincidència de partits hauria de tenir. "Si no és ara, no sabem quan pot haver-hi aquesta aplicació efectiva per poder gastar allò que necessitem, especialment després de la pandèmia", ha insistit la regidora.

En concret, el text dels republicans contempla que la llei es modifiqui per tal que els ajuntaments puguin generar dèficit, que s'elimini l'obligació de destinar els superàvits a reduir deute, a ampliar la capacitat d'endeutament de les corporacions locals i a que les ciutats puguin participar dels fons europeus de reconstrucció. "Ens vam abstenir al Fons Covid perquè creiem que hem de poder comptar aquest any amb el recursos del superàvit, els romanents i la capacitat d'endeutament d'un consistori plenament solvent", ha reblat Alamany.

Prec a l'alcaldessa per fer efectiu el tancament del CIE Zona Franca

ERC, en l'apartat de precs, demanarà a l'alcaldessa, Ada Colau, s'impliqui per aconseguir el tancament definitiu del CIE de la Zona Franca. Alamany ha apel·lat de nou a la coincidència de partits en els governs de l'Estat i de Barcelona. "El que esperem d'una alcaldessa d'un partit que s'asseu al Consell de Ministres no és que escrigui cartes o faci tuits, sinó que aprofiti els mecanismes d'asseure's en aquest Consell", ha manifestat la regidora. Per Alamany, el tancament parcial del CIE durant els mesos de confinament ha demostrat que la instal·lació és "totalment prescindible", i ha recordat els abusos i males praxis que s'hi han produït i que han estat denunciats per diversos organismes com l'ONU o el Síndic de Greuges.

La resta d'iniciatives que ERC defensarà al plenari són un prec al govern amb una bateria de mesures per afavorir la inserció laboral dels joves d'entre 16 i 29 anys, un dels col·lectius més castigats per la crisi derivada de la pandèmia, i la reivindicació de l'Orgull LGTBI+ via Declaració Institucional, en la qual es demana que el consistori acordi posar en un lloc visible la bandera o el panot amb els colors de l'Arc de Sant Martí.