Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC aposta perquè Barcelona potenciï indústria, cultura i educació enfront un model de ciutat basat en el turisme


Ernest Maragall alerta que la ciutat patia un escenari de “desigualtat profunda” abans de la pandèmia: “ Abans no anàvem bé i per això ara estem poc preparats per abordar els reptes gegantins que hem d’afrontar”

Equiparar activitats de major coneixement i valor afegit com la indústria, la cultura i l’educació al pes que actualment té el turisme al model socioeconòmic de la ciutat de Barcelona. Aquesta és la proposta que Esquerra Republicana ha presentat avui al plenari municipal de l’Ajuntament, al debat sobre l’Estat de la Ciutat. Ernest Maragall, president dels republicans, ha defensat que si aquest replantejament del model abans era “necessari”, ara és “imprescindible”.

“El problema no és el turisme sinó la falta d’un creixement similar o superior d’activitats de major intensitat de coneixement i valor afegit”, ha continuat Maragall, que en la seva intervenció ha advertit que Barcelona ja patia un escenari de “desigualtat profunda” abans de la pandèmia del COVID-19: “abans no anàvem bé, i per això ara estem poc preparats per abordar els reptes gegantins que hem d’afrontar”, ha insistit Maragall, que ha titllat la situació prèvia a la pandèmia com la d’un creixement “amb peus de fang”, afirmant que ara, després del confinament, “només ens queda el fang”.

Unes desigualtats que es feien patents en indicadors que Maragall ha enumerat: “una mobilitat que no és sostenible”, l’envelliment de la població, la forta dependència del turisme, un habitatge pels núvols o unes rendes salarials avui inferiors en termes reals a les de fa 10 anys”. Qüestions que, pel republicà, “ja hi eren i que la pandèmia ha agreujat i convertit  en terribles”.

Per fer front a la situació, Maragall ha urgit a posar en marxa “una agenda d’estratègies actives i transformadores pel present rabiós, no per un futur indeterminat”. “Ara i aquí, no demà ni en powerpoint ni en dibuixos animats”, ha sentenciat.