Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra exigeix reactivar les obres als districtes que es van aturar sense justificació durant el confinament


Els republicans detallen a les seves al·legacions un pla d’inversions pels 90 milions previstos pel Fons COVID: pla de xoc social, pla de xoc per l’ocupació, pla de digitalizació de les empreses i el desplegament del Compromís per Ciutat Vella

ERC presenta les seves al·legacions esperant que Colau compleixi amb el seu compromís de garantir  l'autonomia financera per complir amb les exigències del moment

Esquerra Republicana ha presentat avui les seves al·legacions a la modificació de crèdits pressupostaris del pressupost 2020 de l’Ajuntament, entre les quals destaca l’exigència del grup presidit per Ernest Maragall de reactivar les obres als districtes, incloses al pressupost aprovat al gener, que van quedar aturades durant el confinament i de les quals no es pugui acreditar que la seva aturada es va deure a l’aturada de l’activitat i les mesures sanitàries.

Esquerra planteja que si aquesta justificació no pot ser acreditada, les inversions no es retallin i quedin reincorporades al pressupost del consistori. Els republicans consideren que les inversions previstes als barris i districtes “son d’especial rellevància per l’impacte positiu que generen en el seu entorn”.

El grup presidit per Ernest Maragall també ha detallat una proposta d’inversions i despeses per als 90 milions d’euros previstos per l’anomenat Fons Covid, destinat a pal·liar els efectes derivats de la pandèmia. Entre els punts més destacats es troba un pla de xoc social amb diverses iniciatives com augments de recursos per a serveis socials o la construcció de nous equipaments, un pla de xoc per a l’ocupació, un pla per a fomentar la digitalització de les empreses, a través per exemple de subvencions, actuacions en educació, cultura i esports i un desplegament explícit del Compromís Ciutat Vella, amb reforç dels serveis socials al districte o la recuperació de Foment de Ciutat Vella el 2021.

Eliminació de la regla de despesa, foment de la rehabilitació d’edificis i lluitar contra l’emergència habitacional

La resta d’al·legacions presentades per ERC se centren en tres aspectes. El primer, en què l’Ajuntament doni compliment a la proposició aprovada al plenari del mes de juny en què el consistori es comprometia a treballar per, entre d’altres, modificar de forma urgent la llei d’Estabilitat Pressupostària i eliminar l’aplicació de la regla de despesa als ajuntaments, així com eliminar l’obligació de destinar els superàvits a reduir deute. "El govern de Madrid té el mateix color polític que a Barcelona. Cal que els reclams i les declaracions es converteixin en accions reals i fer possible d'una vegada la capacitat d'endeutament dels municipis", ha declarat el regidor republicà, Jordi Castellana.

El segon se centra en complir l’acord del febrer per posar en marxa un fons d’inversió de 50M€ per a un programa contra el xoc climàtic a Barcelona a través de la rehabilitació energètica d’edificis. En tercer lloc, ERC demana al govern municipal és exigir el compliment de l’acord per a   les partides pressupostàries corresponents en matèria d’habitatge, 40 milions dels quals anirien destinats a augmentar el parc públic de la ciutat.