Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra exigeix a JxCat que “rectifiqui” i retiri les esmenes a la llei de regulació dels lloguers del Parlament


Els republicans demanaran una auditoria de la despesa de l’Ajuntament durant la pandèmia i l’estat d’alarma i que el consistori i l’alcaldessa condemnin l’espionatge a polítics com Ernest Maragall

La portaveu adjunta del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha manifestat aquest matí la seva “més absoluta perplexitat” pel paper de Junts per Catalunya al Parlament en el debat i tramitació de la llei sobre la regulació dels lloguers. “Per la urgència que la qüestió té a Barcelona i a l’àrea metropolitana demanem a JxCat que rectifiqui i que retiri les esmenes que van presentar a última hora”, ha insistit Alamany.
 
La regidora ha qualificat “d’intolerable” que el grup parlamentari de Junts hagi “posat més traves” perquè la llei tiri endavant, i ha demanat al grup municipal presidit per Elsa Artadi “que exigeixi al seu grup parlamentari i al seu grup al govern de la Generalitat” que avali la llei. A més, Alamany també ha demanat que els Barcelona en Comú i el PSC també es posicionin favorablement a la llei.
 
Condemna de l’espionatge polític i auditoria de la gestió municipal durant la pandèmia
 
En una trobada telemàtica amb els mitjans, els republicans han detallat les iniciatives que duran al plenari de demà divendres, entre les quals destaquen dues. La primera, una proposició perquè l’Ajuntament condemni de manera institucional l’espionatge polític a persones com Ernest Maragall, regidor del consistori, i Roger Torrent, president del Parlament, així com que manifesti el suport explícit de l’Ajuntament i l’alcaldessa a les persones actualment afectades.
 
“En una democràcia no ens podem posar de perfil ni condemnar amb la boca petita aquests fets, hem d’actuar, no ens podem quedar només en la protesta i el tuit”, ha afirmat el portaveu d’Esquerra, Jordi Coronas. El text, a més, reclama que el govern espanyol i la fiscalia obrin una investigació, i exigeix les dimissions i cessaments d’aquells que resultin identificats com a part activa d’aquesta trama.
 
El segon punt destacat és el prec dirigit a l’alcaldessa i que demanarà la presentació en màxim 6 mesos d’una auditoria de tota la gestió municipal realitzada durant la pandèmia i l’estat d’alarma. “Volem saber la despesa realitzada per l’Ajuntament de Barcelona i les seves entitats municipals per a la gestió de la pandèmia, i sota l'estat d'Alarma, on es contemplin totes les contractacions realitzades i la seva idoneïtat”, ha destacat Alamany.
 
Prec sobre espai públic i condemna de la ‘Gran Batuda’ contra el poble gitano
 
Al ple, Esquerra també presentarà un prec per definir un calendari amb mesures per “garantir la convivència, el distanciament social i l’augment de l’espai per als vianants” i a la vegada fer-ho compatible i de manera segura amb l’activitat de les terrasses. Sobre aquesta qüestió, Coronas ha denunciat “l’important descens de recursos humans” a la Guàrdia Urbana durant els mesos de juliol i agost, amb fins a un 40% de la plantilla de vacances. “Demanarem al regidor Albert Batlle que expliqui la previsió que ha fet l’Ajuntament per augmentar el nombre d’agents encarregats de regular l’accés a les platges, mantenir la distància a les terrasses o alertar els Mossos de reunions de més de 10 persones al carrer”, ha reblat el regidor.
 
Finalment, Esquerra presentarà una declaració institucional perquè l’Ajuntament condemni la coneguda com a ‘Gran Batuda’, l’intent d’extermini contra el Poble Gitano.