Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra insisteix en modificar la regla de despesa dels ajuntaments: “Ens estem jugant el mandat, no només el pressupost d’aquest any”


Els republicans reclamen de nou que l’Estat permeti que els municipis puguin endeutar-se, fer ús íntegre dels seus superàvits i participar dels fons europeus per evitar que Barcelona es quedi ”sense Fons Covid i amb un forat de 40 milions”

“Si no guanyem el triangle virtuós dels romanents, les transferències europees i l’endeutament haurem donat per perdut aquest mandat”. Així de contundent s’ha manifestat avui el president del grup municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, al plenari municipal del mes de juliol. Els republicans han reclamat de nou que el govern de l’Estat elimini la regla de despesa i permeti als municipis fer ús de tots els seus recursos per fer front als efectes de la pandèmia. Si no, segons Maragall, s’instal·larà “la nova austeritat”, i ha advertit que en aquesta batalla “ens estem jugant el mandat, no només el pressupost d’aquest any”.

En aquest mateix sentit s’ha pronunciat el regidor Jordi Castellana, que ha advertit que sense poder generar deute i no participar de les transferències europees Barcelona tindrà “problemes molt greus en els propers exercicis a l’hora d’abordar aqueta crisi, i el que acabarem fent des de l’administració local és una sortida de la crisi molt més dura que al 2008”.

El republicà ha anat més enllà, qualificant de “vergonya” la proposta del ministeri d’hisenda que segons Castellana converteix les administracions locals en “bancs de l’Estat”. “Amb la proposta del ministeri ens quedaríem sense Fons Covid i amb un forat de 40 milions d’euros afegit”, ha denunciat.

“L’administració local no som cap banc i no som gestors de competències, som una administració política i hem d’exercir el lideratge polític amb els nostres recursos, que són nostres, per poder abordar tots els reptes que ens venen”, ha reblat Castellana. La reivindicació ha estat aprovada, en forma de proposició i declaració institucional del consistori, per unanimitat.