Barcelona

Grup municipal

Notícia

Colau rebutja presentar una auditoria de la despesa i la gestió municipal durant el confinament i l’estat d’alarma


Barcelona condemna l’espionatge a Ernest Maragall i exigeix investigacions per part de la Fiscalia i el govern espanyol

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha acceptat el prec presentat per Esquerra Republicana perquè l’Ajuntament presentés, en el termini màxim de 6 mesos, una auditoria de la despesa realitzada per l’Ajuntament i les seves entitats municipals per a la gestió de la pandèmia i sota l’estat d’alarma, on es contemplessin totes les contractacions realitzades i la seva idoneïtat.

“Ens toca gestionar la crisi derivada de la pandèmia, i si compartim un nivell d'exigència d'acord amb els moments que vivim, i compartim sobretot la voluntat d'estar l’altura ens convé entendre i analitzar què s'ha fet malament per no caure en els mateixos errors i encarar amb més força el futur”, ha afirmat la regidora Elisenda Alamany, encarregada de presentar el prec per part dels republicans.

“A la ciutadania ja no li valen les excuses ni les bones intencions”, ha continuat la regidora, “el que demana la gent és capacitat de gestionar bé, capacitat de donar noves respostes i capacitat de modernitzar la nostra ciutat i el nostre país”. Alamany ha afirmat que ha assegurat que avui “les coordenades” de la nova política han canviat, assegurant que al 2020 “la nova política que demana la gent no són noves persones que arriben a la institució”.
 
Condemna de l’espionatge a Ernest Maragall i exigència d’investigacions polítiques i judicials

L’Ajuntament de Barcelona ha condemnat avui de forma institucional l’espionatge contra polítics catalans com Ernest Maragall o Roger Torrent, i ha demanat al govern espanyol i a la Fiscalia a obrir una investigació sobre aquests fets per depurar responsabilitats i conèixer els responsables. Ho ha fet en aprovar una proposició d’Esquerra Republicana i que també mostrava el suport i escalf a les persones investigades.

“El que demanem avui és compromís amb la democràcia, i això passa no només per condemnar aquests fets amb la boca petita, amb un tuit o amb una condemna verbal, el compromís per la democràcia passa per l’exigència democràtica”, ha declarat el portaveu republicà Jordi Coronas. El regidor ha assegurat que és necessari conèixer si el govern espanyol tenia coneixement de l’existència de les investigacions, per què es duien a terme, sota quin comandament, qui les autoritza o si es segueixen produint.

“Demanarem que la fiscalia actuï d’ofici ja que la informació és prou important i evident com perquè sigui investigada , però també el compromís del govern espanyol per fer aquesta investigació”, ha reblat Coronas, que ha retret els grups que han votat en contra de la proposició, entre ells el PSC, que quan alguns grups “es posen de perfil per protegir persones o institucions de l’estat es desprotegeix la democràcia”.

Al ple, Esquerra també ha defensat un prec per definir un calendari amb mesures per garantir la convivència, el distanciament social i l’augment de l’espai per als vianants i a la vegada fer-ho compatible i de manera segura amb l’activitat de les terrasses. “És rellevant que es calendaritzi un espai de trobada l’ampliació de mesures per garantir el distanciament físic al qual ens haurem d’acostumar, i que es faci amb tots els agents implicats”, ha defensat la regidora Maria Buhigas.

Finalment, el ple també ha avalat la declaració institucional presentada per Esquerra de condemna de la coneguda com a ‘Gran Batuda’, l’intent d’extermini contra el Poble Gitano.