Barcelona

Grup municipal

Notícia

ERC reclama al govern municipal que actuï "immediatament" per evitar la subhasta del Front Marítim

jordi coronas, ajuntament de barcelona, comissions ajuntament

Els republicans també proposaran recuperar el Foment de Ciutat Vella perquè es dediqui “exclusivament” a treballar per la millora de les condicions del districte, uns dels més afectats per la pandèmia 

El regidor portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Barcelona, Jordi Coronas, ha anunciat aquest dijous que els republicans duran a la propera comissió d’Ecologisme i Urbanisme una proposició per exigir al govern municipal que “intervingui” abans que la subhasta dels locals d’oci nocturn del Front Marítim, prevista per al 19 d’octubre, es faci efectiva.

“Se’ns acaben les oportunitats”, ha alertat el portaveu d’ERC a l’Ajuntament, per això assegura que el seu grup insisteix un cop més al govern Colau-Collboni que faci de govern i eviti “que la ciutat se subhasti i s’especuli amb el futur dels barcelonins i barcelonines”. Coronas ha volgut recordar que la ciutat ja té un Pla Estratègic del Litoral que es va aprovar en el mandat anterior, i per tant ERC no entén per què el govern municipal es posa de perfil i no evita aquesta subhasta per part de l’Estat. “Si l’operació la fes el govern de la Generalitat, el l’executiu municipal hagués esclatat en còlera, i amb raó”, ha criticat el portaveu republicà, a més de reiterar que la subhasta estatal “perpetuarà un model d’oci nocturn que ha portat molts problemes a la Barceloneta”.

Recuperar el Foment de Ciutat Vella

El regidor portaveu d’ERC també ha anunciat que el seu grup farà una proposició a la Comissió de Presidència per recuperar el Foment de Ciutat Vella, un districte que si bé ja destacava per les desigualtats i els problemes de convivència, la crisisocioeconòmica derivada de la Covid-19 pot aprofundir molt més en aquesta qüestió. Davant d’això, el Foment de Ciutat Vella podria ser un bon organisme per dedicar-se a planificar en matèria d’urbanisme, de cultura, d’espai públic, habitatge, projectes de dinamització, entre d’altres. “Hi ha molta a fer, a treballar, i no ho podem endarrerir més”, ha assenyalat Coronas, que ha defensat que ja es podria fer una dotació de recursos al pressupost de cara a 2021, any en què podria començar a funcionar.

A més, el grup republicà presentarà una proposició a la Comissió d’Economia i Hisenda per demanar al govern municipal que retorni la taxa municipal de residus aplicada pels mesos de maig i juny, ja que es va acordar que “merités a partir de l’1 de juliol” i malgrat això ha estat cobrada a part de la ciutadania. “Agabar ha de rectificar el seu error i tornar els diners facturats de més, però l’Ajuntament tambe ha de retornar els diners per la taxa prèvia a juliol”, ha assenyalat Coronas.

Quant a d’altres iniciatives, el portaveu del GM d’ERC també ha explicat que el seu grup demanarà una compareixença al govern municipal perquè expliqui l'execució del Pressupost General de l'Ajuntament de Barcelona per al 2020, i a la Comissió de Drets Socials els republicans faran una pregunta per demanar un informe sobre l’impacte del tancament de prostíbuls.