Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: “Colau ha d’exigir al govern de l’Estat que no recorri la llei de regulació de lloguers al TC”


Els republicans portaran una iniciativa al consistori perquè el Govern Municipal garanteixi la seva aplicació evitant que el govern espanyol, format també per socialistes i comuns, recorri al TC.   

 

El president del Grup Municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha instat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que es comprometi a protegir la llei la llei de regulació de lloguers aprovada, in extremis, el passat dimecres al Parlament. D’aquesta manera li demana garantir la seva aplicació i desenvolupament a la ciutat evitant que el govern de PSOE-Podem-Comuns recorri al TC. Si això es produís, la norma quedaria suspesa cautelarment a través de l’article 161.2 de la Constitució, i no es podria aplicar a Catalunya, el qual suposaria un pas enrere en la defensa del dret a l’habitatge i deixaria desprotegits de nou molts llogaters davant de les dinàmiques especulatives el mercat de l’habitatge. 

Maragall ha celebrat que la llei hagi pogut tirar endavant atès que la urgència per millorar les condicions d’accés a l’habitatge és una realitat que afecta molt especialment els veïns i veïnes de Barcelona. El republicà ha volgut destacar també el paper de les plataformes ciutadanes en defensa del dret a l’habitatge, l’esforç del Grup Parlamentari d’ERC i especialment el de la Consellera de Justícia, Ester Capella, qui va impulsar la iniciativa des del govern de la Generalitat fa mes d’un any. També el Grup Municipal d’ERC que al juliol de 2019 va aconseguir aprovar una proposició perquè Barcelona instés a la Generalitat a seguir treballant la llei i per a la creació d’una comissió d’estudi sobre la seva aplicació a la ciutat, que ja porta tres sessions realitzades i que presideix la regidora republicana Eva Baró. 
Actualment l'executiu de Sánchez està estudiant el text aprovat "per veure si hi ha col·lisions amb la Constitució", i deixa la porta oberta a portar-lo al Tribunal Constitucional (TC).