Barcelona

Grup municipal

Notícia

El govern Colau-Collboni avala que l’Estat subhasti el Front Marítim i renuncia a que Barcelona decideixi l’ús dels locals


Bcomú s’absté i el PSC vota en contra de la proposició d’Esquerra Republicana que reivindicava el dret de l’Ajuntament com a concessionari real de la zona, instava a negociar amb l’Estat la cessió dels terrenys i pretenia publicar l’agenda de negociació entre els governs municipal i estatal
 

Els partits que conformen el govern municipal de Barcelona han evitat avui que l’Ajuntament defensi que l’Estat aturi la subhasta de 26 lots que corresponen als locals del front marítim de la ciutat, tal i com demanava una proposició presentada per Esquerra Republicana de Catalunya. La proposició instava, concretament, a aturar la subhasta, negociar amb l’Estat per tal que cedeixi els immobles i solars que s’han declarat de no interès públic, i entre d’altres, reivindicar per la via legal el dret de l’Ajuntament com a concessionari real de la concessió C-1004.

“Perdem ciutat. Perquè una ciutat que es subhasta és una ciutat que es ven, i el govern no ha fet la feina que havia de fer, sinó que feia rodes de premsa”, ha criticat el regidor republicà Jordi Coronas. “Hi ha hagut deixadesa de funcions, com demostra l’abstenció de Barcelona en Comú, que és en realitat una abstenció a governar, vostès s’abstenen de governar la ciutat”, ha etzibat el republicà, que ha assegurat que el Comuns i PSC han de “reflexionar sobre si realment són un bon govern per Barcelona”. “Nosaltres tenim molt clar que no”, ha sentenciat.

La proposició ha recollit el vot afirmatiu d’Esquerra, Junts per Catalunya, mentre que Bcomú s’ha abstingut, igual que Cs, i PSC, BpC, PP hi han votat en contra. “La subhasta ja està publicada al BOE, i el valor de sortida de més de 68M€. És a dir, l’Estat es garantirà ingressos a costa de vendre locals de la nostra ciutat més que probablement majors als 100M€”, ha afirmat Coronas.

El text també reclamava la realització d’un estudi econòmic per conèixer el cost i les despeses derivades de la construcció, inversions, serveis, rehabilitacions i manteniment realitzades per part de l’Ajuntament a tots els immobles, locals, solars, i espais compresos dins de la concessió C-1004. “L’Ajuntament ha posat molts diners, però no veurà un duro”, ha criticat el regidor republicà.

La proposició també instava a fer pública l’agenda de negociacions entre govern municipal i Estat per saber “què ha passat, qui ha estat a les reunions, de què s’ha parlat i per què finalment la subhasta ha continuat tirant endavant”.

Prec per expropiar “immediatament” els immobles del sector 06 Sigüenza-Murta del Carmel

Esquerra també ha portat a la comissió un prec per tal que el govern municipal executi de manera preferent i imminent l'expropiació dels immobles del Sector 06 Sigüenza -Murta del barri del Carmel, tal i com es va aprovar l’any 2010, per tal de reallotjar els 16 veïns i veïnes desallotjats preventivament el passat 30 d’agost per viure en edificis amb risc d’esfrondrament i declarats en ruïna.

L’any 2010 es va aprovar una modificació puntual del Pla General del Carmel, ja amb el vot positiu d’ERC. Tanmateix, cap dels governs posteriors, inclòs l’actual, no ha fet cap actuació per tal de donar una solució als veïns i veïnes afectats. Esquerra reclama ara que es garanteixi el reallotjament definitiu per aquests veïns i veïnes a través de l’expropiació al Sector 06 Sigüenza del barri.