Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra impulsa la recuperació de Foment de Ciutat Vella el 2021 per revertir els problemes creixents del districte


L’instrument original va ser creat el 1999, i ara l’Ajuntament aprova la proposició dels republicans per recuperar-lo amb mesures policials i judicials i d’habitatge a curt termini i de transformació urbana i dinamització social i comercial a mig i llarg termini

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat avui la proposició d’Esquerra Republicana per tal de recuperar “un instrument de dedicació exclusiva, amb recursos humans i pressupostaris importants” per “començar a revertir els problemes que actualment té Ciutat Vella”, el que el regidor republicà ha anomenat com la recuperació d’un instrument com Foment de Ciutat Vella. “Necessitem recursos exclusius per un espai on s’acumulen el 50% dels problemes de la ciutat”, ha afirmat el regidor.

“Per Ciutat Vella ha d’arribar el temps de les solucions, perquè per solucionar els problemes de la ciutat de Barcelona, s’han inevitablement de solucionar els problemes de Ciutat Vella”, ha insistit el republicà, que n’ha citat alguns: “especulació immobiliària, exclusió social i residencial, problemes de seguretat, bandes organitzades...”. Coronas ha titllat aquestes qüestions com “problemes d’alta complexitat que requereixen de solucions complexes des de l’urbanisme, l’habitatge, l’atenció social o la salut”. Uns àmbits que segons el republicà “tractats de manera adequada i coordinadament potser no donen resultats demà, però potser l’any vinent marca un punt d’inflexió i en tres o quatre anys veiem resultats”.

Per tal de realitzar aquesta tasca de coordinació i impuls, Esquerra ha proposat la recuperació de la societat Foment Ciutat Vella, creada originalment l’any 1999 i hereva de l’antiga Promoció de Ciutat Vella S.A.. “Ciutat Vella té moltes oportunitats i no les aprofitem perquè no tenim un instrument que les coordini, per això proposem la recuperació d’aquest instrument”, ha reblat Coronas.

Foment de Ciutat Vella, tal i com el planteja Esquerra, tindrà com dos grans àmbits d’actuació: a curt termini mesures policials, judicials i d’habitatge, i a mig i llarg termini actuacions per continuar amb la transformació urbana del districte amb mesures com la reforma de la Rambla o la Via Laietana o la peatonalització del Raval, mesures d’habitatge per identificar propietaris de pisos buits per iniciar negociacions o la rehabilitació d’edificis de titularitat municipal, així com mesures de dinamització comercial per evitar la dependència del turisme en aquest sector.

“Estic segur que començar a revertir els problemes de Ciutat Vella és la primera pedra per començar a resoldre els problemes d’aquesta ciutat”, ha sentenciat Coronas.