Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra impulsa més recursos i espais per a les sales culturals de proximitat de Barcelona


Els republicans exigeixen majors esforços de l’Ajuntament en la protecció de les treballadores sexuals: “hauríem d’assegurar que puguin accedir a l’Ingrés Mínim Vital, i vostès ho poden vehicular millor ja que Podem ocupa el Ministeri d’Igualtat”

L’Ajuntament de Barcelona aplicarà una sèrie de mesures plantejades per Esquerra Republicana de Catalunya per tal d’assegurar la sostenibilitat de la xarxa de sales culturals de proximitat de la ciutat, davant la greu amenaça que suposen per a la seva continuïtat els efectes de la pandèmia. Unes mesures que contemplen, entre d’altres, el pagament íntegre i amb la màxima celeritat de les subvencions municipals concedides enguany i un ajut extraordinari per fer front a les pèrdues derivades de la Covid-19.

Així ho recull la proposició d’Esquerra aprovada avui a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports del consistori barceloní, que també contempla posar a disposició de les sales de proximitat els espais i recursos tècnics que permetin, de cara a una nova situació d’emergència, reubicar la programació de les sales en equipaments o espais públics o de les entitats participades per l’Ajuntament.

“Les sales de proximitat són el primer esgraó de la cultura, les més febles, les que estan més properes al ciutadà i que han patit especialment la crisi de la Covid”, ha manifestat la regidora republicana Gemma Sendra“Els centres de proximitat haurien de ser l’epicentre d’un nou projecte entre cultura i educació, hauríem d’aprofitar el moment actual per donar-li una embranzida”, ha afirmat.

El text contempla d’altres iniciatives com ara facilitar l’emissió per streaming dels espectacles, negociar un nou sistema d’ajuts basat en convenis triennals per proporcionar major estabilitat a les sales, afavorir l’apertura de nous locals i reforçar la importància de les sales de proximitat en el projecte cultural de la ciutat.

Alamany: “Mentre les prostitutes s’organitzaven i feien caixes de resistència, els empresaris dels clubs cobraven els ERTO”

A la comissió, Esquerra també ha preguntat sobre l’impacte que el tancament de prostíbuls impulsat pel govern espanyol ha tingut a Barcelona, així com quina ha estat la resposta de l’Ajuntament a l’hora de mobilitzar recursos per a les treballadores sexuals de Barcelona.

Elisenda Alamany ha estat l’encarregada de plantejar la qüestió, afirmant que era “evident” que el tancament de prostíbuls seria “insuficient” si no anava acompanyat “d’una sèrie de mesures que garantissin els mitjans de vida de les persones en situació de prostitució”.
 
La regidora ha instat al govern municipal a que treballi per tal d’assegurar que les treballadores sexuals puguin accedir a l’Ingrés Mínim Vital: “vostès que tenen la ministra de Podem ho poden vehicular millor”. Alamany ha definit com a “trista realitat” el fet que les prostitutes s’hagin organitzat amb caixes de resistència “mentre els empresaris dels clubs cobraven els ERTO del govern”.