Barcelona

Grup municipal

Notícia

Barcelona retornarà íntegrament l’excés de cobrament de la taxa de residus al rebut de l’aigua a proposta d’ERC


La proposició dels republicans, aprovada avui a l’Ajuntament, també preveu exigir a Agbar que retornin els imports cobrats de més per part de la companyia

Barcelona retornarà als veïns i veïnes de la ciutat l’excés de cobrament a la taxa de residus repercutida en el darrer rebut de l’aigua gràcies a la proposició presentada per Esquerra Republicana i aprovada avui al consistori. A més, la proposició inclou que també es retorni la part corresponent a la taxa de recollida de residus domiciliaris cobrada abans de l’1 de juliol, ja que aquesta taxa merita a partir d’aquesta data.

“Les lectures estimades acumulades en el darrer rebut, han provocat un cobrament que al nostre entendre és indegut, tant pel que fa als consums de l’aigua com pel que fa als tributs que hi van associats”, ha defensat el regidor republicà Jordi Castellana.

El text aprovat també inclou l’exigència a Agbar de retornar l’excés de cobrament que va incloure el darrer rebut de l’aigua per la inclusió en el mateix de la taxa de residus calculada en base a l’estimació del consum d’aigua durant el confinament.

“Hi ha hagut un ingrés indegut tant per part de l’administració pública com per part d’Agbar”, ha reconegut Castellana, que ha continuat defensant la necessitat de “buscar la manera per garantir que els imports cobrats de més tornin a la ciutadania, que no és qui ha de patir una gestió o una altra d’aquests cobraments, sinó que ho ha de ser la companyia”.
 
Finalment, el text preveu instar a l’AMB a modificar l’article 60 del Reglament del servei metropolità del cicle integral de l'aigua relatiu als consums estimats i regularització per mal funcionament per tal de contemplar com actuar com actuar en situacions excepcionals com l'actual.