Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra reclama que l’ordenança per regular l’ús turístic dels habitatges estigui redactada en un màxim de 6 mesos


Els republicans es mostren “decebuts” amb el govern municipal per “incomplir reiteradament els acords” que es prenen a l’Ajuntament, i titllen “d’intolerable” la contractació de Glovo per repartir àpats durant la pandèmia

Esquerra vol que Barcelona tingui a punt l’ordenança per regular l’ús turístics dels habitatges (HUTS i llars compartides) abans del març del 2021. Així ho ha explicat avui el portaveu dels republicans en la roda de premsa prèvia al plenari del proper dimecres, on presentaran una proposició per tal de fer que la ciutat disposi d’una eina normativa per regular aquests espais en un màxim de 6 mesos. “L’ordenança és urgent per acabar amb l’especulació i el negoci turístic davant una emergència habitacional que s’ha vist accentuada durant la pandèmia”, ha afirmat Coronas.

El regidor ha especificat que aquesta norma hauria de tenir com a objectius principals afavorir el retorn d’habitatges al parc de lloguer de la ciutat, així com evitar l’ús turístic de les llars compartides, fent que es prioritzi l’ús residencial.

Els republicans s’han mostrat crítics amb la gestió del govern municipal en relació al compliment dels acords que es prenen al consistori, parlant de “desencís i descontentament” amb el govern de Colau i Collboni. Coronas ha criticat que l’única cosa que se sàpiga “d’un dels acords més importants del pressupost”, la creació d’un fons de 50M€ per a la rehabilitació energètica d’edificis, sigui un anunci de la posada en disposició de 20,5 milions. “Si té vinculació amb el fons s’han deixat 30 milions pel camí, i si és que no, estem a 0”, ha reblat el regidor.

Per tot això, Esquerra presentarà un prec perquè el govern municipal compleixi els acords pressupostaris de gener del 2020 i creï el fons per a la rehabilitació energètica d'immediat.

Cas Glovo: “Intolerable símptoma de la deixadesa de l’Ajuntament”

A la roda de premsa també ha participat la portaveu adjunta d’Esquerra, Elisenda Alamany, que ha censurat la contractació per part de l’Ajuntament de Barcelona de l’empresa Glovo per repartir àpats durant la pandèmia. “Ens sembla especialment greu per les sentències que aquesta empresa té en contra pels falsos autònoms”, ha declarat. Els republicans presentaran un prec al plenari perquè l’alcaldessa doni explicacions per aquesta contractació i desplegui els instruments necessaris per evitar subcontractacions a empreses que vulnerin sistemàticament els drets laborals dels treballadors i treballadores.

Alamany ha subratllat que al seu grup li sembla “intolerable” haver contractat aquest servei amb Glovo, i l’ha titllat de “símptoma de la deixadesa de l’Ajuntament en relació a les contractacions”. “Aquest és un govern de proclama política però que després no té competència”, ha sentenciat Alamany.

Finalment, Esquerra també presentarà una declaració institucional de suport i ajuda als refugiats del camp de Mória.