Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra revela els seus objectius prioritaris als districtes pel 2021


Els consellers i conselleres de districte dels republicans posen l’èmfasi majoritàriament en mesures a l’espai públic, per lluitar contra els efectes de la pandèmia, afavorir la mobilitat i la reactivació del comerç

Esquerra Republicana ha fet públic avui un vídeo on els seus 46 consellers i conselleres de districte fixen els objectius dels republicans per al curs polític que comença, en relació a les prioritats que Barcelona hauria de tenir en cadascun dels districtes de la ciutat.

Dues de les principals mesures tenen a veure amb generar solucions pels problemes vinculats a la desigualtat i als problemes de convivència i d’inseguretat a dos dels districtes de la ciutat que més estan patint els efectes de la pandèmia.

La primera, al districte de Sant Martí, és l’impuls del Pla Besòs – Maresme, un projecte de llarga mirada amb propostes concretes, calendari i pressupost i que els republicans pretenen que esdevingui una realitat durant el 2021.

La segona mesura destacada es refereix a la reactivació del Compromís Ciutat Vella amb més pressupost per fer front a la inseguretat, l’emergència social i habitacional i la reactivació econòmica a través de, entre d’altres, la recuperació de l’instrument ‘Foment de Ciutat Vella’, tal i com els republicans van presentar a la darrera comissió de presidència i que es va acordar per la majoria del consistori.


A continuació es detallen les mesures prioritàries per Esquerra Republicana en cadascun dels districtes de la ciutat.

- Ciutat Vella: Reactivar el ‘Compromís Ciutat Vella amb més pressupost per fer front a la inseguretat, l’emergència social i habitacional i la reactivació econòmica.
- Eixample: Afavorir l’adaptació del comerç a la digitalització i la seva integració a la venda online a través d’un servei d’atenció directa i personalitzada pels comerços del districte.
- Sants-Montjuïc: Enfortiment dels serveis socials al districte. Reclamarem l’obertura de noves oficines, amb més personal d’atenció i garantint l’ampliació del servei telefònic gratuït.
- Les Corts: Ampliació de l’espai públic dels veïns i les veïnes, treballant per crear zones de vianants i un bon condicionament de l’arbrat i els jardins.
- Sarrià-Sant Gervasi: Foment d’una mobilitat més saludable al districte, apostant per la creació d’un carril bici a la Via Augusta, a més de reclamar més flota de busos al barri, així com la recuperació del servei del bus N10 als barris de muntanya.
- Gràcia: Treballar per assolir una ampliació d’un 25% d'espai públic per al vianant, fent efectiva l’ampliació de més voreres i baixant les motos a la calçada. 
- Horta-Guinardó: Posada en marxa d’un pla d’acció social específic per al districte que inclogui plans d’ocupació sectorial, amb l’objectiu d’avançar en la igualtat d’oportunitats de tots els veïns i veïnes.
- Nou Barris: Impuls del Pla de Xoc ‘Educació i Futur a Nou Barris’, un pla per lluitar contra la bretxa digital al districte, el fracàs i l’absentisme escolar i per millorar l’entorn dels barris que permetin reactivar l’ascensor social.
- Sant Andreu: Aconseguir el desplegament d’un pla de treball comunitari, al costat de les entitats i els serveis socials, per afrontar conjuntament les conseqüències de la crisi de la Covid-19.
- Sant Martí: Impuls del Pla Besòs - Maresme, un projecte de llarga mirada amb propostes concretes, calendari i pressupost. Treballar perquè aquest compromís polític i social esdevingui una realitat durant l’any 2021.