Barcelona

Nou Barris

Notícia

Proposicions sobre l'ocupació de vivendes

Els Grups Municipals de C's i BxC van presentar al Ple de Districte dues proposicions vers la problematica de l'ocupació il·legal de vivendes. 

El nostre conseller de Districte Miquel Román, va replicar que tot i que les ocupacions d'habitatges on un greu problema, no totes les ocupacions son iguals. És cert que n'hi ha amb la finalitat de dur a terme activitats delictives (narcopisos, explotació de dones, vendre o llogar il·legalment l'immoble ocupat, extorsionar a la persona propiertaria). Però ni ha d'altre, la majoria, sobretot a Nou Barris, de caire social. Son ocupacions de persones i families que es veuen abocades a viure al carrer. Per Esquerra aquesta hauria de ser la principal preocupació dels Grups.

Al voltant del 80% dels habitatges ocupats son de grans tenidors, la majoria de bancs. Els mateixos bancs que hem rescatat amb diners públics.

També hi ha ocupacions per a dur a terme accions de tipus social. En Román ha recordat que precisament l'Ateneu Popular neix de l'ocupació i desmantellament per part del veïnat d'una planta asfàltica.

El problema no es senzill, es complex i malauradament la dreta només en fa populisme i alarmisme. Només l'hi preocupa la propietat i vota en contra de regular els preus dels lloguers.

Si aproximandament el 70% dels habitatges buits son d'entitats bancaries el que cal son reformes legals i mesures per tal de que els cedeixin a les administracions públiques.

Cal també lluitar contra la precarietat de les persones en situació irregular a Catalunya. Si els neguem l'accés al permís de treball els aboquem a l'economia sumergida i a la precarietat en l'habitatge.

Davant d'això la proposicions de la dreta que ens ofereix? Posar tota l'ocupació en el mateix sac i criminalitzar-la.