Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra demanarà que l’Ajuntament suspengui taxes i tributs municipals als negocis afectats per les restriccions


Elisenda Alamany veu en la subhasta del front marítim que avui comença “un símptoma de la ineficàcia i la incompetència” del govern municipal “per defensar els interessos de la ciutat”

Esquerra Republicana vol que l’Ajuntament de Barcelona “treballi i s’arromangui” per posar en marxa mecanismes d’ajuda i suport als negocis i col·lectius més directament afectats per les noves restriccions del Procicat, com ha fet el departament d’Economia de la Generalitat amb un fons de 40 milions d’euros en ajudes directes als sectors afectats. En concret, i tal com ha explicat aquest matí la portaveu Elisenda Alamany, proposarà a la propera comissió d’Economia i Hisenda que el consistori “suspengui les taxes municipals als sectors afectats i estudiï no cobrar la resta de tributs municipals” durant el període en què s’allargui la seva aturada d’activitat.

“Al marge d’enviar escalf i suport als restauradors i d’exigir a altres administracions, demanem a Colau que treballi i s’arromangui per acompanyar les restriccions amb mesures des de l’ajuntament”, ha afirmat Alamany, que ha assegurat que l’administració municipal “té capacitat” per habilitar mecanismes de suport.

Alguna de les taxes a les quals es dirigeix la proposta d’Esquerra serien els destinats a lloguer d’espai públic per la contraprestació de serveis o el pagament de tributs com ara l’IBI dels locals tancats.

La subhasta del front marítim, un “símptoma d’ineficàcia i incompetència”

La portaveu dels republicans s’ha referit també a la roda de premsa telemàtica a la subhasta del front marítim de la ciutat que avui comença, amb un preu de sortida de 70M€, malgrat l’insistent rebuig per part d’Esquerra. “És un fracàs per la ciutat, però també un símptoma de la ineficàcia i incompetència d’aquest govern, un símptoma de tot el mandat de no defensar i protegir els interessos de la ciutat”, ha etzibat Alamany.

Durant els darrers mesos Esquerra ha presentat una varietat d’iniciatives per tal d’aturar la subhasta del front marítim, però el govern municipal “no ha ofert gaire resistència davant el govern de l’Estat”, segons Alamany. “Un dels compromisos que es van adquirir en el mandat passat per Colau es confirma que no es podrà complir”, ha lamentat.

D’altres iniciatives que Esquerra portarà a les comissions tenen a veure amb la demanda a l’Estat d’estendre la moratòria dels desnonaments, siguin sobrevinguts o no per la pandèmia, davant la creixent problemàtica d’accés a l’habitatge a la ciutat, la posada en marxa d’un programa per col·locat llambordes Stolpersteine en memòria de víctimes del nazisme arreu de la ciutat, després de la instal·lació la setmana passada de la primera de la ciutat, a la Plaça Sant Jaume i dedicada a Lluís Companys, així com un prec per fer efectiu el compromís de comprar el Gimnàs Sant Pau i salvar-lo de la seva desaparició.