Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra demana que l’Ajuntament acabi amb la revenda de cites i faciliti els tràmits d’estrangeria


El govern vota en contra d’un permís retribuït als treballadors de l’Ajuntament en cas que hagin de cuidar un infant amb Covid-19 o confinat

Esquerra Republicana ha realitzat avui un prec al govern municipal, rebutjat per l’executiu de Comuns i PSC, per tal que l’Ajuntament faci “tot el possible” per acabar amb la impossibilitat pràctica de realitzar tràmits d’estrangeria. “La mala gestió de les cites prèvies a les comissaries per tràmits d’estrangeria és un clar cas de discriminació i maltractament cap a la ciutadania”, ha expressat la regidora Elisenda Alamany. “Si nosaltres no hi posem remei, a la Barcelona ciutat d’acollida ara mateix s’estan revenent cites prèvies per valor d’entre 70 fins a 300€”, ha continuat la regidora.

El prec instava al govern municipal a “dotar de personal necessari així com de mitjans tècnics”, en coordinació amb el govern de l’Estat, a les comissaries de la Policia Nacional on es realitzen aquests tràmits. “S’estan donant abusos a gent en situació de vulnerabilitat per la ineficàcia o la desídia de l’administració pública”, ha censurat la regidora d’Esquerra, que ha demanat que “es noti” que a l’Estat hi ha el mateix govern que a Barcelona.

El prec també demanava actuacions del govern municipal en allò que el compet directament, les Oficines d’Atenció a la Ciutadania. “S’ha de solucionar el propi bloqueig de l’Ajuntament, acabar amb les llargues cues que es formen diàriament que eviten tràmits, per exemple, com el de l’empadronament”, ha reblat Alamany.

El govern vota en contra d’un permís retribuït als treballadors de l’Ajuntament en cas hagin de cuidar un infant infectat o confinat

Els republicans també han defensat a la comissió una proposició per tal que els treballadors i treballadores de l’Ajuntament, així com de les seves empreses vinculades, disposin d’un permís retribuït en el cas que hagin de cuidar fills menors de 16 anys que es trobin confinats per la covid19 o que es vegin afectats pel tancament del seu centre educatiu.

La mesura s’ha aprovat, tot i la manca de suport dels grups del govern municipal amb tant els Comuns com el PSCvotant en contra de la mesura dels republicans, juntament amb el PP.

Una mesura que complementa el permís ja vigent per part de la Generalitat, i que hauria d’estar en vigor mentre l’Estat no reconegui les baixes produïdes per la cura dels fills menors de 12 anys confinats com a baixa laboral.

A més, Esquerra ha presentat un prec per tal que l’executiu municipal es comprometi a coordinar i homogeneïtzar l’elaboració dels indicadors dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb la resta d’administracions del país per tal de facilitar-ne el seguiment i la comparabilitat de la seva evolució al llarg de la propera dècada.