Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra impulsa que els sectors afectats per les restriccions de la Covid no paguin taxes municipals


La proposició dels republicans també inclou que a banda de les taxes, també s’estudiï la suspensió dels impostos municipals

Els sectors econòmics que s’estan veient afectats per les restriccions imposades per contenir l’emergència sanitària no pagaran les taxes municipals de Barcelona, a proposta d’Esquerra Republicana, mentre duri la seva aturada de l’activitat econòmica. Així ho recull la proposició dels republicans aprovada avui a la Comissió d’Economia i Hisenda del consistori, que també inclou que el govern de la ciutat estudiï la suspensió també dels tributs municipals que afecten aquests sectors.

“És una proposta rigorosa, seriosa i que es pot aplicar”, ha expressat el regidor Jordi Castellana, que ha assegurat que la mesura “és positiva per la ciutat i ens pot situar, com a Ajuntament, al costat dels sectors productius, comercials i turístics de la ciutat que estan patint molt”. El republicà ha defensat que calen “suports efectius, més enllà dels suports retòrics i declaratius”, i ha assegurat que la seva iniciativa va en aquesta línia.

Castellana també ha posat l’accent en la necessitat de fer pública tota la informació que pot ajudar els autònoms i les pimes a superar l’actual situació, des d’ajuts de la Generalitat a la possibilitat d’ajornar i fraccionar tributs municipals, fins a la potestat de bonificar el 100% de la quota de la seguretat social en els ERTOs d’impediment, així com ha reclamat que d’altres administracions com ara l’Estat també estudiïn mesures similars a les avui proposades per Esquerra.

Impuls del comerç de proximitat durant la campanya de Nadal

A la Comissió, Esquerra també ha presentat dos precs. El primer, per tal que el Govern municipal impulsi mesures d’impuls al comerç de proximitat enfocades a la propera campanya de Nadal de forma acordada amb les principals entitats comercials de la ciutat, com és la celebració d’activitats al carrer descentralitzades, campanyes de promoció i de descomptes en entrades en equipaments municipals com poden ser museus o altres activitats culturals, entre altres, i també acordi amb aquestes entitats com abordar qüestions com l’enllumenat de Nadal per garantir, de cara als propers anys, un salt qualitatiu en l’enllumenat de Nadal a la ciutat.

El segon, un prec per tal que el govern municipal impulsi els canvis normatius necessaris per tal que es puguin reprendre les activitats ramaderes al municipi de Barcelona dins el Parc Natural de Collserola, amb l’objectiu de fomentar aquest tipus d’activitat econòmica i alhora abaratir els costos associats a la gestió i manteniment forestal.