Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

L’Ajuntament mostra el seu suport com a institució al decret llei antidesnonaments de govern de la Generalitat de Catalunya
Esquerra ha presentat dos precs.


El primer, demanant que l’Ajuntament de Barcelona doni suport de forma institucional al Decret Llei de reforç de la protecció del dret a l'habitatge impulsat per la Generalitat de Catalunya per evitar els desnonaments a col·lectius vulnerables sense que disposin d’una alternativa en forma de lloguer social per part de grans tenidors. “És un deure moral i ètic de totes les administracions fer servir totes les eines jurídiques que tinguem a l’abast per frenar la sagnia que suposen els desnonaments”, ha manifestat la regidora Eva Baró. El prec, que ha estat acceptat, també insistia en la demanda a l’Estat perquè decreti una moratòria universal indefinida als desnonaments mentre duri l’actual crisi econòmica i social.

El segon prec demanava al govern municipal que l’Ajuntament estudiés la possibilitat d’adquirir i reconvertir establiments hotelers de la ciutat que han hagut de tancar a causa de la crisi derivada de la pandèmia per tal de transformar-los en equipaments per a persones sense llar. El prec ha quedat acceptat.

A la comissió, els republicans també han demanat informació sobre l’estat de la Unitat Municipal contra el Tràfic d’Éssers Humans (UTEH), degut a les recents protestes de la plantilla per la seva situació de precarietat i saturació. La regidora Elisenda Alamany ha recordat que la unitat va atendre 210 casos durant el 2019, un 37% més que en el 2018, i ha assegurat que amb aquest creixement “S’hauria de tenir el servei a ple rendiment, amb estabilitat i recursos, i no és així”. “El ritme d’atenció no s’ajusta a la dimensió dels recursos”, ha insistit Alamany, que ha demanat estudiar la internalització de la plantilla que ara mateix està externalitzada i un increment en la dotació de recursos a la unitat.