Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra impulsa un pacte amb inversions estratègiques al sector educatiu entre Ajuntament, Generalitat i entitats


Jordi Coronas, sobre l’actuació de la Guàrdia Urbana contra la persona en situació de sensellarisme: “Amb una actuació diferent i amb personal especialitzat no hauríem arribat a aquesta situació”

Esquerra Republicana portarà al plenari de divendres de l’Ajuntament l’Acord de Barcelona per l’educació, una proposta que aspira a pactar un model i un full de ruta per als propers anys perquè l’educació sigui una palanca de transformació per la ciutat, incloent inversions, programes d’actuació calendaritzats i la posada en marxa de nous serveis.

“Ara hi haurà dos o tres mesos de treball per compartir orientacions i prioritats, i al febrer signar un acord per planificar inversions i programes”, ha explicat la regidora Gemma Sendra, que ha definit el pacte com “un programa d’inversions, recursos i polítiques, no un acord en abstracte”.

Els principals eixos d’actuació prioritaris, segons ha explicat la regidora republicana, tenen a veure amb l’universalització de l’etapa 0-3 anys, molt especialment en l’etapa 2.3, amb la inversió en les zones educatives més vulnerables de la ciutat amb la millora d’equipaments, l’impuls de plans de formació de professorat, innovacions tecnològiques i l’augment del treball territorial i comunitari, i amb l’enfortiment de la Formació Professional, amb un pla d’inversions que posi especial èmfasi en el grau mig.
Altres actuacions previstes a la proposta d’Esquerra tenen a veure amb desplegar un pla de xoc contra la segregació i un altre per revertir la bretxa digital, apostar per Barcelona com a ciutat educadora i definir un pla d’inversions per convertir els centres educatius de la ciutat en centres de referència en sostenibilitat, transició ecològica i tecnologia.

Formació específica i personal especialitzat a la Guàrdia Urbana per actuacions amb persones en situació de sensellarisme

A la roda de premsa d’aquest matí el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Jordi Coronas, s’ha referit a l’actuació policial de la Guàrdia Urbana que va resultar en una persona en situació de sensellarisme ferida greu per arma de foc. Coronas ha “lamentat” els fets i s’ha volgut mostrar prudent sobre la investigació, tot i criticar la resposta del consistori. “Estem molt decebuts amb la resposta del govern municipal”, ha assegurat Coronas. El republicà s’ha mostrat “preocupat” perquè no sigui la GUB qui investigui internament l’actuació: “és una pilota que passa de GUB a Mossos i de Mossos als jutjats”, ha censurat.

Esquerra portarà al plenari de divendres un prec per tal de promoure un pla de formació específica al cos de la Guàrdia Urbana i la confecció d’un protocol d’actuació en aquest àmbit. “Ens cal personal amb la formació adequada”, ha insistit Coronas. “Amb una actuació diferent i amb personal especialitzat no hauríem arribat a aquesta situació”, ha sentenciat.

Sí al carril bici a Ronda Universitat

El portaveu també s’ha referit a la reforma de la Ronda Universitat presentada pel govern municipal i les queixes d’alguns col·lectius per no haver previst la instal·lació d’un carril bici. “Estem rotundament a favor del carril bici a la Ronda Universitat”, ha dit Coronas, ja que pels republicans “milloraria la connectivitat amb la Plaça Catalunya, la Gran Via i el districte de Ciutat Vella”.