Barcelona

Sant Martí

Notícia

29è Congrés Sant Martí


La Federació de districte de Sant Martí d’Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar el passat dissabte 28 de novembre el seu 29è congrés.

El congrés es va desenvolupar per via telemàtica, sota la presidència de la Patrícia Gomà, ja que les condicions actuals de la pandèmia de la Covid-19 no van fer possible fer-ho de modo presencial, tal i com es venien celebrant any rere any.

Cal destacar que el congrés va ser possible gràcies a l’aplicació d’una plataforma que permet seguir la reunió, prèvia acreditació de la persona permetin l’accés, el seguiment del congrés i cadascuna de les votacions en que els militants son interpel·lats.

Amb la presència de gairebé quaranta militants, es van presentar els punts de l’ordre del dia, entre els que han destacat l’informe del president, que va tenir un record pels militants que han traspassat i per les seves famílies. Tanmateix va recordar els companyes i companyes empresonats, exiliats i represaliats, així com una anàlisi del moment actual i de les tasques desenvolupades per la Federació des de l’últim congrés de juliol de 2020.

Seguidament, el secretari de finances Ricard Dolz va presentar el detall de la liquidació de 2020 i el pressupost per l’exercici de 2021, aprovats tots dos per amplia majoria entre els assistents al congrés.

Un cop superats aquest punts habituals d’organització interna, es va passar a la presentació de la única candidatura a cap de llista del districte presentada, candidatura que va presentar el company de la secció local del Poblenou-Besòs l’Agustí Munté, candidatura que va ser recolzada pel 90% dels que van exercir el seu dret a vot.

Posteriorment, i a la resta de la llista al Parlament, van presentar candidatura les companyes Meritxell Caralt de la secció local de Poblenou-Besòs i l’Eli Vázquez de Clot-verneda, resultant escollides per aquest ordre pels assistents.

Després d’un torn de paraules obert, va fer la cloenda del congrés el president de la Federació, l’Àngel Ruiz, que va destacar i reconèixer la esplèndida tasca feta per la Comissió Organitzadora i la Mesa del 29è congrés, elogiant la participació i el seu desenvolupament, que ha trobat un model d’organització i compromís per part dels responsables que han assumit les tasques. També va tenir unes paraules per felicitar els candidats escollits i desitjar-los molta sort i encerts endavant.

En acabar va destacar que aviat deixarem enrere aquesta pandèmia i que s’ha de mirar amb optimisme el futur, que la prioritat ara es ajudar a totes les persones que més ho necessiten. Demana el suport i la col·laboració de tots i totes en aconseguir una majoria al Parlament i el desig d’obtenir el millor resultat electoral per Esquerra Republicana de Catalunya el proper 14 de febrer de 2021.