Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra vol que les terrasses es puguin ampliar mentre durin les restriccions a la restauració


Els republicans demanaran que el govern municipal detalli quants pisos de protecció oficial s’han assolit a través del mecanisme de la reserva del 30% en noves promocions

Esquerra Republicana demanarà a la propera comissió d’Ecologia i Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona que s’ampliï el període de sol·licitud d’ampliació de terrasses mentre durin les restriccions d’aforament a la restauració. És una de les iniciatives que els republicans presentaran la setmana vinent al consistori, i que pretén ajudar el sector de la restauració, un dels més colpejats per la pandèmia.

Fa uns mesos es va habilitar un mecanisme en forma de decret d’alcaldia per tal que els establiments poguessin demanar una ampliació de les seves terrasses per fer front a la nova situació derivada de la pandèmia i l’obligació de mantenir certes distàncies. Un decret vigent fins el passat 31 de juliol i que no s’ha prorrogat. “Però malauradament la pandèmia no va finalitzar el 31 de juliol, ni tampoc les restriccions al sector de la restauració”, ha afirmat el portaveu republicà, Jordi Coronas, defensant així el prec del seu grup.

Mesures d’Habitatge de Protecció Oficial

Altres mesures que Esquerra defensarà en comissió tenen a veure amb l’habitatge. Per una banda, i dos anys després de la seva aprovació, els republicans demanaran que el govern municipal faci balanç de la reserva del 30% en noves promocions d’habitatge per a habitatge de protecció oficial (HPO). En concret, demanaran que l’executiu faci públic quants habitatges s’han creat aplicant aquesta mesura, i quan té previst convocar la comissió de seguiment que el propi document d’aprovació de la reserva ja contemplava i que encara no s’ha engegat.

La segona de les iniciatives té a veure amb la necessitat d’agilitzar la tramitació de les llicències de les promocions que incloguin HPO. El passat febrer l’Ajuntament va aprovar la proposta d’ERC que plantejava la creació d’un equip específic a aquesta tasca i, ara, els republicans demanaran l’estat d’execució d’aquesta mesura.

WC dels equipaments municipals oberts a la ciutadania

A la comissió de Presidència, Esquerra demanarà que l’Ajuntament permeti l’entrada als lavabos de tots els equipaments municipals als ciutadans i ciutadanes que ho requereixin. “Creiem que la ciutadania ha de tenir el dret de poder acudir als serveis públics quan en tingui necessitat, amb especial atenció a col·lectius vulnerables”, ha apuntat Coronas, que ha recordat que degut al tancament de molts establiments i a les restriccions de mobilitat que “compliquen l’accés” a urinaris públics.

Finalment, entre d’altres iniciatives Esquerra portarà a la comissió de Drets Socials la problemàtica de la bretxa salarial entre homes i dones, situada en un 23%. “Volem que l’Ajuntament lideri i encapçali la lluita per erradicar la bretxa salarial, per això demanarem que totes les empreses i organismes municipals elaborin el Registre salarial per tal de detectar i calcular la bretxa salarial de gènere existent entre el personal, i que s’analitzin aquestes dades per tal d’aplicar totes les mesures necessàries per redreçar aquest biaix”, ha reblat Coronas.

La intenció dels republicans era demanar la compareixença de la persona responsable del Govern municipal per fer balanç de la situació de les polítiques de ciutadania, però no ha estat possible per haver assolit el màxim d’aquest tipus de sol·licituds en aquest any. Esquerra denuncia “diverses mancances detectades en el desenvolupament d’aquestes polítiques de l’Ajuntament de Barcelona”, com ara les dificultats per tenir cita prèvia per a tràmits d’estrangeria, la desaparició pràcticament total del programa Ciutat Refugi aquest mandat o la “sensació d’abandonament del SAIER”.