Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: “Esquerra volíem ser la garantia que la inversió del tramvia per la Diagonal revertís en beneficis públics i no privats”


El consistori aprova la proposició dels republicans per proposar l’edifici de l’antiga editorial Gustavo Gili com a una de les seus de la nova Bauhaus Europea

La comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el conveni entre l’Autoritat del Transport Metropolità i el consistori per començar les obres de la unió del tramvia per la Diagonal, tal i com es va detallar el passat dissabte en una roda de premsa on es van explicar els detalls de l’acord. “Esquerra volíem ser la garantia que el tramvia per la Diagonal es pogués fer, que es fes tenint en compte que la inversió pública havia de revertir necessàriament en benefici fos públic i no privat”, ha afirmat el regidor d’Esquerra, Jordi Coronas.

“Aquest conveni reconeix tres coses”, ha continuat el regidor. “En primer lloc, que estem a favor del tramvia per la Diagonal, en segon lloc que la concessionària no ha de guanyar ni guanyarà un euro més dels que ha guanyat fins ara, i en tercer lloc, que el 2032 la gestió passarà a ser pública al 100%”, ha detallat.

Tanmateix Coronas ha posat un punt de crítica a la manera con s’ha realitzat la negociació per part del govern municipal. “No ens ha agradat la lentitud d’aquests quatre anys perquè a hores d’ara el conveni encara no fixa aquestes condicions, en tot cas condiciona l’execució a que aquestes condicions siguin una realitat però queda el més feixuc que és negociar amb la concessionària”, ha apuntat. Coronas també ha denunciat “una certa precipitació en portar aquest conveni”. “Esperem que aquesta vegada no passi el que ha passat amb altres convenis que s’ha hagut de refer i tornar a votar, però això ens obliga a posar un parèntesi en la data d’inici de les obres”, ha conclòs.

Barcelona a la caça d’una de les seus de la nova Bauhaus Europea

A proposta d’Esquerra Republicana, la ciutat de Barcelona intentarà ser ciutat acollidora d’una de les seus de la nova Bauhaus Europea. En concret, els republicans han demanat que el consistori “tingui en compte” l’edifici de l’editorial Gustavo Gili com a possible seu.

“Barcelona sobretot té el potencial humà i creatiu que necessita aquest nou projecte europeu. Ara  només cal que hi creiem, que el vulguem i que el reclamem conjuntament, tant des de la ciutat com des del país, des de les administracions, des dels col·legis professionals i des de les universitats”, ha dit Coronas.

El text dels republicans planteja, concretament, que l’Ajuntament presenti un projecte de lideratge i impuls públic juntament amb les Universitats, col·legis professionals i amb confluència amb el sector privat de la construcció, disseny i innovació per tal que Barcelona aconsegueixi ser una de les seus de la Bauhaus.

Esquerra Republicana també ha demanat que s’ampliï el període de sol·licitud d’ampliació de terrasses mentre durin les restriccions d’aforament a la restauració, ja que l’anterior decret que ho habilitava va acabar el darrer 31 de juliol i han exigit al govern municipal que detalli quants pisos de protecció oficial s’han assolit a través del mecanisme de la reserva del 30% en noves promocions.