Barcelona

Grup municipal

Notícia

Taxa al comerç electrònic el 2021 i suspensions i rebaixes d’impostos municipals: Esquerra presenta les seves al·legacions a les ordenances fiscals


Els republicans també demanen estudiar que es recalculi la taxa de terrasses tenint en compte l’ampliació de restriccions a causa de la pandèmia

Esquerra Republicana ha presentat avui les seves al·legacions a les ordenances fiscals de l’any 2021 de l’Ajuntament de Barcelona. Entre les exigències dels republicans, destaquen la implementació abans de juny del 2021 de la taxa ‘Última Milla’ per gravar l’ús del domini públic a grans plataformes de comerç electrònic, la suspensió de taxes de residus, terrasses i guals per a les activitats econòmiques afectades per restriccions o estudiar un recàlcul de la taxa de terrasses.

“Des d’Esquerra defensem que l’Ajuntament de Barcelona ha de mantenir la seva capacitat fiscal per tal de poder dur a terme les polítiques redistributives necessàries i més en un moment on cal destinar tots els recursos a ajudar els col•lectius, famílies i empreses més afectats per la crisi”, ha assegurat el regidor Jordi Castellana.

L’edil republicà ha assegurat que el seu grup rebutja “tota proposta que pretengui rebaixar impostos i taxes de forma indiscriminada, ja que beneficia a aquells que no han patit l’impacte real de la crisi econòmica”. “Qui més té ha de contribuir més per ajudar a qui menys té”, ha insistit.

Les al·legacions d’Esquerra es resumeixen en 5 punts:

1.  Implementació de la ‘Taxa Última milla’ abans de final d’any.* Al setembre del 2019 i també al pressupost 2020 ja es va aprovar la creació d’una taula per estudiar el desplegament d’aquesta taxa municipal d’ús del domini públic a grans plataformes de comerç electrònic. Donat que s’ha vist incrementada la seva activitat durant la pandèmia, demanem que es formalitzi la taula durant el mes de gener i se sotmeti a votació definitiva la seva aplicació abans del juny de 2021.

2.  Suspensió de taxes de residus, terrasses i guals per a aquelles activitats econòmiques obligades a aturar la seva activitat. 1-i-suspensions-i-rebaixes-dimpostos-municipals-esquerra-pAplaçaments i fraccionaments de la resta de tributs. Aquesta mesura, també s’aplicarà a persones físiques o jurídiques que no puguin fer front a les obligacions fiscals amb l’Ajuntament.

3.  Elaboració d’un estudi, a principis d’any, per recalcular la taxa de terrasses, tenint en compte la seva ampliació durant la pandèmia.

4.  Reducció del 75% de la taxa a guinguetes de platges municipals respecte a la tarifa mínima.

5.  Reducció del cànon o taxa de la renda d’immobles municipals de fins el 75% i durant el 2021a privats afectats per la pandèmia (Ex. Mercats Municipals no alimentaris, restaurants Moll de Gregal del Port Olímpic...).

6. Estudiar la gravació dels béns immobles productius titularitat de l’Església a Barcelona segons jurisprudència del TJUE.

7. Publicar la convocatòria d’ajudes a famílies monoparentals en l’impost sobre els béns immobles