Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: "Amb aquest pressupost volem respondre a l’emergència, regenerar l’economia i transformar la realitat actual"


Per al republicà, les aportacions d’Esquerra als comptes demostren el seu “rol i caràcter d’alternativa per a Barcelona”

“Volem respondre l’emergència, regenerar l’economia i crear i transformar una realitat actual que no és la que acceptem”. Així s’ha manifestat el President del Grup Municipal d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, en el debat d’aprovació dels comptes del consistori per al 2020, en els quals Esquerra hi ha tingut una participació clau en la consecució de recursos i millores per a la ciutat.

“Amb aquest acord, ERC afirma i reafirma el caràcter i el rol d’alternativa. Ho fem amb convicció i amb un cert orgull per la trajectòria i el treball que ens ha permès assolir-lo, i perquè és un acord de ciutat, no de partits”, ha continuat Maragall. El republicà ha criticat els partits que, segons el seu criteri, han fet electoralisme en el debat pressupostari, al·ludint directament a Junts per Catalunya: “la desmesura en aquesta direcció, senyora Artadi, només dona mesura, més aviat, de la seva necessitat d’afirmació partidista”, ha etzibat.

“Aquest pressupost no resol, ni de lluny, totes les complexitats”, ha prosseguit Maragall, “però sí crec que podem dir que ens dona eines útils per afrontar-les”. L’edil republicà també s’ha conjurat perquè els comptes tinguin un efecte multiplicador dels recursos públics. “Ens cal un sector públic emprenedor i promotor que ha de cercar i trobar les complicitats publico-privades per multiplicar els recursos”, ha afirmat.

Jordi Castellana: “Necessitem mantenir la capacitat fiscal per ajudar de forma més contundent a totes aquelles persones que més ho necessiten”

Sobre el pressupost i sobre les ordenances fiscals també ha intervingut el regidor Jordi Castellana, que ha destacat la importància de mantenir la capacitat fiscal de l’Ajuntament. “Necessitem mantenir la capacitat fiscal per ajudar de forma més contundent a totes aquelles persones que més ho necessiten”, ha afirmat el republicà, que s’ha felicitat del fet que el seu grup hagi “influït” en fins a 300 milions d’aquests pressupostos.

“Ens vam trobar uns pressupostos amb buits de contingut i hem treballat intensament per omplir aquest contingut”, ha continuat Castellana, que a més ha destacat el paper d’Esquerra en reclamar la suspensió de les regles de despesa i l’ús de romanents i transferències, quelcom que els republicans van demanar ja a les negociacions del pressupost 2020.

Quant a les ordenances fiscals, Castellana ha repassat algunes de les mesures introduïdes per Esquerra: l’exempció de taxes als negocis que hagin de tancar, el manteniment de la reducció del 75% de la taxa de terrasses i ampliant-ne la nòmina de beneficiaris, l’adaptació d’aquesta taxa a la realitat actual, el retard en l’aplicació del recàrrec turístic barceloní o el “compromís ferm” per “avançar en gravar l’ús intensiu de l’espai públic que les grans plataformes electròniques fan, suposant una competència deslleial”, en referència a la coneguda com a Taxa Amazon.

Amb tot, Castellana ha llançat una advertència de cara als pressupostos de l’any 2022. “Hem de començar ja, i Esquerra així ho manifestem, la batalla política per exigir el govern espanyol que el marc de la suspensió de les regles fiscals i l’ús de transferències es mantinguin pel 2022. Sinó, el que estarem fent avui és traspassar la pressió insostenible dels serveis públics a l’any 2022, i això no ho podem permetre”, ha reblat.