Barcelona

Grup municipal

Notícia

Maragall: “És urgent que l’Ajuntament expropiï el Gimnàs Social Sant Pau, el desnonament és imminent”

El president del Grup Municipal d'ERC demana a l'alcaldessa que, davant la negativa de la propietat a negociar, actuï immediatament i eviti amb l'expropiació que l'espai desaparegui.

El pròxim dimecres dia 20 està previst el desnonament del Gimnàs Social Sant Pau. Durant aquests mesos els republicans han estat en permanent contacte amb els seus representants i han facilitat el plantejament de diferents opcions per salvar l'espai. Després que la conselleria d'Afers Socials transferís 135.000 euros al centre esportiu per pagar els deutes amb Hisenda i la Seguretat Social, l'Ajuntament era l'encarregat de negociar amb la propietat una sortida, però Maragall lamenta que aquesta no sembla a prop: "Altre cop hem d'actuar en l'últim moment. Un altre cop l'Ajuntament està a punt de deixar que es produeixi el desnonament d'una institució imprescindible a la ciutat i que s'ha guanyat a pols el reconeixement i respecte de la ciutadania. Estem desaprofitant una oportunitat, per manca d'acció de l'Ajuntament, de comptar amb una promoció d'habitatge social en un barri que ho necessita molt".

Maragall creu que el govern municipal no ha estat capaç de trobar una solució davant la negativa de la propietat a mantenir el Gimnàs i crear habitatge social i reclama que, com en altres casos, el consistori reaccioni i plantegi expropiar el Gimnàs: "És hora d'actuar, és hora que l'Ajuntament expropiï l'edifici. És urgent i no podem esperar perquè el desnonament és imminent i hem d'actuar com ja es va fer en el cas de La Casa Buenos Aires (Sarrià), les Casetes d'encarnació (Gràcia) i a la Torre Garcini (Horta)". D’aquesta forma, l’adquisició de la finca permetria mantenir aquest espai clau per a la supervivència i dignitat de moltes persones que viuen en ple Raval, dotar de més habitatge públic al districte de Ciutat Vella i salvar el patrimoni de la Casa Fàbrica, tal com han reclamat els republicans en diverses ocasions.

"És moment de mostrar la responsabilitat i eficiència de protecció de l'interès públic per part de l'Ajuntament de Barcelona, cosa que en aquests moments no està fent. Actuï ja, senyora Colau, en l'interès de la ciutat, dels veïns i del servei públic que representa el Gimnàs Social Sant Pau", afegeix el republicà que espera trobar una solució en els pròxims dies per preservar aquest espai imprescindible a la ciutat. Durant aquest any de pandèmia el Gimnàs Social Sant Pau han ofert 40.000 serveis de dutxa i gairebé 30.000 àpats per a moltes persones sense llar.