Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra reclama complir els acords amb el veïnat i aturar el tanatori a les Casernes de Sant Andreu

Foto: Betevé
Foto: Betevé

Els republicans exigiran que el consistori, del mateix color polític que a l’Estat, demani a Madrid pagar els ERTOs pendents als barcelonins i barcelonines en un termini de 15 dies

Complir amb els acords que l’Ajuntament va prendre amb els veïns i veïnes. És l’exigència que Esquerra Republicana fa en quant a l’ús que han de tenir les Casernes de Sant Andreu, un espai on ara s’hi vol instal·lar un tanatori en contra de la voluntat veïnal i dels acords signats fa 15 anys. “Demanem que s’aturi la venda que fa el Consorci de la Zona Franca de la Pastilla F de les Casernes i que s’aturi la construcció del tanatori que està previst”, ha afirmat el portaveu republicà, Jordi Coronas.

El regidor d’Esquerra s’ha mostrat molt crític amb la gestió realitzada pel govern municipal, acusant-lo de “dimitir de governar”. “És al·lucinant que el govern no tingui capacitat de decidir o influir en què passa en uns terrenys de la ciutat”, ha declarat. “Si dimiteixen de governar que s’apartin, ja ho farem nosaltres, els guanyadors de les eleccions”, ha reblat.

El text que ha presentat Esquerra va però més enllà del cas concret de Sant Andreu, i preveu que l’Ajuntament redacti un pla especial d’equipaments funeraris per regular-ne la seva implantació dins la ciutat, “tal i com passa amb per exemple les benzineres o els allotjaments turístics”, ha detallat Coronas, que ha recordat que a d’altres zones de la ciutat com Sants també s’han generat problemàtiques similars. A més, els republicans demanaran que aquest pla especial inclogui mecanismes per evitar que cap empresa “monopolitzi” el mercat de les funeràries. “Actualment a Barcelona el servei el té en un 75% una sola empresa, i això perjudica la ciutadania”, ha insistit Coronas.

Solucions per als milers de barcelonins i barcelonines amb ERTOS per cobrar

La portaveu adjunta d’Esquerra, Elisenda Alamany, ha detallat altres de les iniciatives que el seu grup defensarà a les comissions d’aquesta setmana. Una d’elles té a veure amb l’exigència a l’Estat d’abonar els ERTOs, els subsidis d’atur i les prestacions com l’Ingrés Mínim Vítal a tota la ciutadania que encara no els han cobrat. “Demanarem que des de l’Ajuntament s’insti a l’Estat a resoldre i fer efectiu el pagament en un termini de 15 dies”, ha declarat Alamany, destacant que a ambdós governs hi participen “els mateixos actors polítics”.

A més, el text contemplarà que el consistori posi en marxa un servei d’assessorament per als barcelonins i barcelonines que es troben en aquesta situació i creï els mecanismes pertinents de mediació, col·laboració i cooperació amb el SEPE i d’altres organismes estatals, per tal de garantir el pagament d’aquestes prestacions.

Revertir la retirada de les subvencions a entitats animalistes

Esquerra vol garantir que les entitats animalistes de la ciutat mantenen les seves subvencions municipals, un fet que corre un seriós risc després que el govern de la ciutat anunciés la seva voluntat de retirar-les. “Barcelona ha estat referent durant dècades en la defensa del moviment animalista, i ens toca exigir que l’Ajuntament rectifiqui i no retiri les subvencions”, ha dit Coronas.

A més els republicans proposaran reduir el cànon en locals arrendats per l'ajuntament fins a un 75%, posar data a impuls del Marketplace del comerç de proximitat i pacificar els entorns de l’escolla Dovella, així com millorar l’accessibilitat dels equipaments esportius per a persones amb discapacitat.