Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra impulsa la reclamació de Barcelona a l’Estat perquè pagui els ERTOs en un màxim de 15 dies


L’Ajuntament posarà en marxa un servei d’assessorament per als barcelonins i barcelonines que es troben en aquesta situació

Barcelona exigirà a l’Estat que pagui, en un màxim de 15 dies, els ERTOs, subsidis d’atur i altres prestacions com l’Ingrés Mínim Vital que es troben pendents de cobrar per part de milers de barcelonins i barcelonines. Era la reclamació d’Esquerra Republicana que avui s’ha debatut i aprovat a la Comissió d’Economia i Hisenda del consistori. “Malgrat han passat 10 mesos de pandèmia des del col·lapse inicial del març hi ha situacions que s’han cronificat”, ha descrit el regidor republicà Jordi Castellana.

Segons dades del sindicat CGT, encara existeixen 89.000 presol·licituds pendents de tramitar només a les oficines de la demarcació de Barcelona.
El text aprovat contempla, a més, que el consistori posi en marxa un servei d’assessorament per als barcelonins i barcelonines que es troben en aquesta situació i creï els mecanismes pertinents de mediació, col·laboració i cooperació amb el SEPE i el SOC per tal de garantir el pagament d’aquestes prestacions.
“Creiem que l’administració local és qui pot fer aqueta tasca de mediació, col·laboració i per facilitar els tràmits a les persones perquè puguin exercir els seus drets”, ha reblat Castellana.

A la comissió, Esquerra també ha formulat dos precs. El primer, per impulsar mesures per ajudar als sectors més afectats per les restriccions que imposa la pandèmia. Concretament, que s’estableixi una reducció del cànon dels locals arrendats de fins a un 75% del total, per tots aquells casos que justifiquin la seva caiguda d’ingressos en la mateixa proporció.

I finalment, el segon prec ha demanat informació al govern per saber en quina data i en quin format concret té previst llançar el Marketplace del comerç de proximitat de Barcelona. Una proposta que Esquerra ha defensat des de fa temps perquè el comerç de proximitat tingui una eina per competir en condicions amb les grans plataformes de comerç electrònic.