Barcelona

Grup municipal

Notícia

La Nau Bostik es mantindrà gràcies a una proposició d’Esquerra Republicana


El planejament urbanístic vigent no contempla la continuïtat de l’espai i la iniciativa dels republicans demanava al govern municipal a impulsar les mesures necessàries per mantenir l’equipament cultural

La Nau Bostik es mantindrà. És el compromís que avui Esquerra Republicana ha assolit de l’Ajuntament de Barcelona, gràcies a la proposició dels republicans que ha estat aprovada per unanimitat avui en comissió. El planejament urbanístic vigent de l’àmbit de la Sagrera no contempla la continuïtat de la Nau Bostik, qualificant-la en bona part com a zona verda. Ara, amb la iniciativa d’ERC, el govern municipal haurà d’impulsar els instruments urbanístics necessaris per tal de desafectar l’espai de l’actual planejament.

“Ja fa 6 anys des que es va iniciar el projecte, i la Bostik s’ha consolidat, ha crescut i avui és un motor cultural i social de La Sagrera i del nord de la ciutat”, ha declarat el regidor Jordi Coronas. “La Bostik ha donat molt al barri, a la ciutat i al mon de la cultura aquests anys, i creiem que és hora que la ciutat li torni tot això”.

Coronas ha explicat que l’espai en el qual es troba la Nau Bostik està afectat pel planejament previst per a la nova estació de la Sagrera, però que després de la interrupció de les obres per la crisi econòmica del 2008, els promotors de la Nau van arribar a un acord amb la propietat per a poder realitzar activitats culturals mentre no s’executava el planejament.

“La Nau està afectada urbanísticament i amb La Sagrera avançant, anirà a terra. Per això avui presentem aquesta proposició, amb la finalitat d’entre tots intentar-ho evitar, ha afegit Coronas, que ha demanat al govern que empri l’instrument urbanístic “més àgil i fàcil” per adaptar el planejament i salvar la Nau.
La proposició també inclou un segon punt que contempla actuacions de desamiantació i de una eventual descontaminació del sòl de la zona. “Hi ha por als veïns sobre una possible contaminació del sol perquè tenen constància que existeix un pou son s’hi abocaven els residus de les coles de l’antiga fàbrica, i perquè existeix una gran quantitat d’amiant a les teulades de les fàbriques”, ha apuntat Coronas.

Prec per afavorir l’electrificació de pàrquings a domicilis

A l’apartat de precs, Esquerra ha demanat al govern municipal que es comprometi a dur a terme una campanya informativa sobre els avantatges de l’electrificació d’aparcaments particulars i comunitaris d’edificis residencials, per a la recàrrega de vehicles elèctrics.

“El debat sobre els punts de recàrrega no s’hauria de centrar tant en els punts al carrer sinó en els punts de recàrrega a finques particulars, perquè els mateixos propietaris d’un vehicle elèctric puguin instal·lar al seu pàrquing”, ha defensat el regidor Max Zañartu.

El prec també preveu que aquest tipus de projectes es tinguin en compte per rebre fons del programa ‘Barcelona Posa’t Sostenible’ i del Fons de recuperació i resiliència de la Unió Europea.

A més, els republicans han preguntat per les condicions de finançament que tindran els veïns i veïnes per rehabilitar les finques afectades per diverses patologies com l’aluminosi a la zona Sud-Oest del barri del Besòs-Maresme.