Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra exigeix que l’Ajuntament posi en marxa ja la reducció de l’IBI a famílies monoparentals


La mesura, pendent de ser aplicada, està inclosa a l’acord de pressupostos que ERC va signar amb el govern municipal el passat mes de desembre

Ajudar les famílies monoparentals amb una reducció de la quantitat de l’Impost de Béns Immobles que han de pagar a l’Ajuntament. És el prec realitzat avui per Esquerra Republicana al govern de la ciutat de Barcelona, per tal que faci efectiva la partida prevista per aquest motiu inclosa als pressupostos del 2021 gràcies als republicans.

En concret, el prec presentat pels republicans detalla que l’equip de govern ha de “garantir la continuïtat de les ajudes a les famílies monoparentals per reduir o compensar l’impost de béns immobles i les convoqui en el termini d’un mes.

Fins el dia d’avui, en l’exercici 2020 l’executiu municipal no ha convocat la subvenció. Els republicans demanen que es publiqui de forma immediata aquesta convocatòria que, fins ara, no s’ha realitzat per un error entre departaments de l’Ajuntament. A més, gràcies a les al·legacions d’Esquerra, els pressupostos de 2021 compten amb una partida d’un milió d’euros prevista per aquest efecte que la regidora Marina Gassol ha reclamat que es mobilitzi.

“Ara és el moment de posar-se a treballar i evitar que passi com l’any passat, i es per això, que avui fem un prec al govern municipal per tal que es posi a treballar”, ha afirmat Gassol.

Proposició per fer efectiva la compra de locals per generar activitat econòmica

A la mateixa comissió d’Economia i Hisenda, Esquerra ha presentat una proposició per tal que el govern incorpori en la revisió dels Plans de Desenvolupament Econòmic existents i en la creació dels que resten pendents, el programa d’adquisició de locals en planta baixa per tal de generar activitat econòmica a la ciutat i reimpulsar el teixit comercial, social i cultural de la ciutat.

“Hem de plantejar-nos la reactivació social i econòmica des dels nostres barris”, ha afirmat el regidor Jordi Castellana. “La política d’adquisició de locals, i tot el que va associat de generar nova activitat i de col·laboració amb el sector privat, és una bona eina per generar activitat als barris”, ha apuntat. Aquesta política, impulsada per Esquerra i inclosa als pressupostos 2021 gràcies als republicans, té una partida prevista de 10 milions d’euros.

El text, que ha estat aprovat, també preveu que la implementació d’aquest programa sigui de forma “dialogada i consensuada amb les principals entitats comercials, socials i culturals de la ciutat”, per després ser també posada en comú amb les principals entitats de cada barri o districte.

Finalment, Esquerra també ha preguntat al govern municipal de quina manera pensa fer partícips les PIMES i les iniciatives d’economia social i solidària en els projectes que proposa el document ‘Barcelona, fem plans de futur’, dirigit a captar fons del programa Next Generation de la Unió Europea.