Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra demanarà un ple extraordinari i monogràfic sobre la situació del jovent


Els republicans buscaran que l’Ajuntament de Barcelona es posicioni a favor de l’amnistia als presos polítics i exiliats amb una proposició i emplaça a “tots els grups que s’oposen a la repressió” a votar-hi a favor

“Des d’Esquerra Republicana demanarem que l’Ajuntament de Barcelona celebri un ple extraordinari per tractar la situació de la joventut i els problemes estructurals que en part estan motivant les protestes dels darrers dies”. D’aquesta manera el portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Jordi Coronas, ha anunciat avui la intenció del seu grup de demanar el proper divendres un plenari extraordinari i monogràfic sobre la situació del jovent a Barcelona i el país.
Coronas ha avançat que aquest divendres “hi haurà molts grups que dedicaran molts minuts a parlar de contenidors cremats”, i que tot i que al ple “s’ha de debatre de tot, també d’això”, Esquerra considera que cal parlar “de les causes estructurals que poden estar generant malestar entre el jovent”.

El republicà s’ha mostrat partidari de superar les cotilles que el ROM imposa a l’hora de realitzar plenaris, per tal de “convidar entitats juvenils perquè donin la seva visió”. “Aquests temes no es poden fer des d’un hemicicle tancat, cal obrir-se”, ha refermat.

El regidor ha manifestat que espera que el govern municipal accedeixi a la convocatòria d’aquest ple però que, si no és així, Esquerra “iniciarà converses amb els grups municipals per aconseguir els suports necessaris” per poder-lo convocar.

Proposició perquè l’Ajuntament es posicioni a favor de l’amnistia

Al plenari de divendres, Esquerra també defensarà una proposició perquè l’Ajuntament de Barcelona, com a institució, reclami l’aprovació d’una llei d’amnistia per extingir qualsevol tipus de responsabilitat penal i administrativa que es derivi de la lluita per l’autodeterminació de Catalunya, incloent la situació dels presos polítics i exiliats.

“L’Estat s’ha instal·lat en una deriva repressiva que no sembla tenir aturador”, ha dit Coronas, “davant aquesta situació les institucions democràtiques no podem restar impassibles, hem d’actuar i també posicionar-nos, i l’Ajuntament de Barcelona, com a institució, ha d’alçar la veu per denunciar aquesta situació i proposar l’única solució viable per resoldre el conflicte polític que viu Catalunya amb Espanya: l’amnistia”, ha reblat.

El republicà ha incidit en la idea que el seu grup espera comptar “amb el suport de tots els grups que estan en contra de la repressió i de la limitació de drets bàsics”.

Petició d’explicacions al govern sobre l’assetjament a Parcs i Jardins

A banda de la proposició, Esquerra presenta una pregunta a l’alcaldessa per l’actuació de l’empresa municipal de Parcs i Jardins en relació a dos casos d’assetjament per raó de sexe en el sí de l’empresa. Els republicans pretenen saber, per una banda, quin ha estat el protocol i procediment del govern davant aquest cas d’assetjament reiterat. I per l’altra, quines mesures prendrà el govern municipal a partir d’ara davant aquest fet.

OACs amb un servei als treballadors “molt deficient”

Coronas també ha volgut referir-se a la situació de les Oficines d’Atenció a la Ciutadania, en concret a la de la Plaça Sant Miquel. “Els treballadors ens han comunicat que l’empresa que en té la gestió està oferint un servei als treballadors molt deficient”, ha afirmat. “Les condicions de Covid no s'estan complint, tenen contractes de teleoperadora i ningú d'Ajuntament s'hi ha volgut reunir, tot i les instàncies”, ha afegit.

Finalment, es formularà una pregunta sobre la situació de 191 habitatges de lloguer a la Plaça de l’Eucaliptus amb problemes habitacionals i amb contractes amb l’IMHAB finalitzats. “Volem saber què farà l’Ajuntament per solucionar aquesta situació”, ha dit Coronas. També s’impulsarà una declaració institucional en motiu del 8 de març perquè l’Ajuntament mostri el seu compromís amb el 8 de març, les reivindicacions feministes per assolir la plena igualtat, els drets de les dones i la condemna de qualsevol tipus de violència envers les dones.