Barcelona

Grup municipal

Notícia

Ernest Maragall acusa el govern municipal de ser “un fre” per Barcelona i afirma que Esquerra no comparteix la seva “orientació global”


Els republicans voten en contra del Pla d’Actuació Municipal de l’executiu, que surt enfavant amb l’únic suport del grup de Manuel Valls: “No signarem un xec en blanc des d’ara fins el final del mandat”

Crítiques del president del grup municipal d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, al govern Colau-Collboni per la seva gestió de la ciutat. El republicà ha assegurat que l’actual govern municipal suposa “un fre de mà posat” per la ciutat, i que Barcelona “no s’ha aturat del tot en pandèmia malgrat el govern municipal”. “Tenim clara la distància entre assumir acords, com el del pressupost, i la discrepància explícita que mereix l’orientació global del seu govern”, ha remarcat Maragall.

Així ho ha expressat durant el debat d’Estat de la Ciutat 2020, en què Maragall també ha afirmat que Barcelona “no anava bé” ja abans de la pandèmia. “Barcelona estava deixant de ser el millor lloc per treballar i viure”, ha assegurat el republicà, que s’ha preguntat si ara “es podrà revertir la tendència prèvia”.

“En aquest informe tenim dades i informació, però no hi són les conclusions”, ha prosseguit Maragall. “Els serveis tècnics treballen, però els responsables polítics més aviat s’hi amaguen al darrere, i aquest informe ho explica bé”, ha sentenciat.

No d’Esquerra al Pla d’Actuació Municipal

Els republicans han votat en contra del PAM presentat pel govern municipal per mancar-li “ambició”, tenir “poc compromís” i molt “genèric i inconcret”. Són les paraules del portaveu d’Esquerra, Jordi Coronas, que ha justificat el vot en contra del seu grup per aquests motius, i d’altres com que el pla presentat per l’executiu “que no posa damunt la taula les necessitats reals” de Barcelona. “No signarem un xec en blanc des d’ara i fins el final del mandat”, ha insistit.

“Vostès han optat per un PAM genèric, inconcret, per acontentar els dos socis de govern, que tenen visions de ciutat molt diferents, i per no discutir-se, fan un ‘pim-pam’”, ha continuat Coronas, que ha afirmat que el seu grup continuarà “negociant pressupost a pressupost, plenari a plenari i comissió a comissió”.
A més, Coronas ha censurat que a causa del poc detall del Pla d’Acció Municipal el rendiment de comptes és pràcticament impossible. “És tan inconcret que ens diran a final del mandat que l’han complert al 95%”, ha manifestat.

Petició d’explicacions al govern sobre l’assetjament a Parcs i Jardins

A banda de la proposició, Esquerra ha presentat una pregunta a l’alcaldessa per l’actuació de l’empresa municipal de Parcs i Jardins en relació a dos casos d’assetjament per raó de sexe en el sí de l’empresa. “Al cas d’assetjament a Parcs i Jardins hi ha irregularitats, mala praxis i errors en la prevenció i l’actuació. Hem de depurar responsabilitats i no podem enviar el missatge a la ciutadania que el regidor s’amaga”, ha afirmat la regidora Elisenda Alamany.

Finalment, la regidora Eva Baró ha formulat una pregunta sobre la situació de 191 habitatges de lloguer a la Plaça de l’Eucaliptus amb problemes habitacionals i amb contractes amb l’IMHAB finalitzats. La declaració institucional en motiu del 8 de març perquè l’Ajuntament mostri el seu compromís amb el 8 de març, les reivindicacions feministes per assolir la plena igualtat, els drets de les dones i la condemna de qualsevol tipus de violència envers les dones no ha tirat endavant per la manca de suport dels grups de PP, Cs i BpC.