Barcelona

Grup municipal

Notícia

Esquerra demana la compareixença del govern municipal perquè expliqui com actuarà contra les Dark Kitchen


Els republicans volen acabar amb la precarietat i pressió constant que pateix el personal externalitzat de l’OAC de la Plaça de Sant Miquel i plantejaran una possible municipalització del servei com demanen les treballadores

Esquerra Republicana vol saber de quina manera del govern de Barcelona afrontarà la problemàtica de les cuines fantasma, més conegudes com Dark Kitchens, que estan afectant diverses zones residencials de la ciutat. En concret, els republicans han demanat la compareixença del govern perquè expliqui “les accions en matèria d’urbanisme que pensen emprendre” davant aquest fenomen.
 
“Aquest model de negoci genera molèsties al veïnat a nivell de mobilitat però també de fums”, ha assegurat la regidora Elisenda Alamany, que ha recordat que el posicionament d’Esquerra sobre la qüestió “ha estat molt clar” en aquesta línia. “Demanem que el govern expliqui com protegirà la vida dels nostres ciutadans en els districtes de Les Corts, l’Eixample i Sant Martí que ara mateix es veuen afectats per aquests grans projectes de cuina”, ha continuat.
 
Esquerra es reunirà aquest divendres amb els veïns i veïnes afectats per la instal·lació que es pretén instal·lar Sant Martí, després d’haver-se ja trobat fa dues setmanes amb el veïnat de Les Corts.
 
Les Dark Kitchens concentren cuines per donar servei al menjar a domicili, sense ser part d’un restaurant que atén presencialment els seus clients. Segons recorda Alamany, aquest tipus de cuina “van en detriment de la restauració de Barcelona que ha passat uns moments molt complicats atesa la pandèmia”.
 
Esquerra porta a comissió la pressió laboral i precarietat que pateixen les treballadores de l’OAC de Sant Miquel
 
El col·lectiu de treballadores i treballadores de l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de la Plaça Sant Miquel van denunciar la passada setmana les condicions de “precarietat” i “pressió laboral” a la qual estan sotmeses les treballadores externalitzades per part de l’empresa adjudicatària.
 
Esquerra portarà la seva situació a la comissió de presidència del consistori amb diverses reclamacions, entre les quals destaca que l’Ajuntament doni resposta a les reivindicacions de les treballadores, que incrementi el control i la tutela sobre el funcionament d’aquesta oficina, i perquè iniciï un estudi per valorar la idoneïtat de la internalització d’aquesta oficina.
 
"Aquesta oficina d'atenció ciutadana és la primera porta d'entrada de Barcelona per a molta ciutadania. És la primera imatge de la ciutat. No ens podem permetre un servei que no estigui a l'altura del que això representa, ni enfora ni endins amb un tractament qüestionable cap al seus treballador/es", ha afirmat la regidora Elisenda Alamany.
 
Altres iniciatives que els republicans presentaran en aquesta ronda de comissions són:
 
 • Prec per la creació grup de treball per modificar ordenança i plantejar la prohibició de venda d’animals de companyia a la ciutat. (Presidència)
 • Prec sobre els problemes pel que fa a l’empadronament i el cens en períodes electorals. (Presidència)
 • Proposició per impulsar un Pla Especial Urbanístic al Carmel, en especial per regular els usos a la Plaça Pastrana (Urbanisme).
 • Prec per establir un calendar per aprovar el Pla director del Rec Comtal (Urbanisme)
 • Pregunta sobre les accions del govern municipal per fer complir la sentència de La Rotonda (Urbanisme)
 • Proposició per abordar des del Pacte de Barcelona un salari mínim de ciutat partint dels 1.420,63€ de salari mensual de referència. (Economia).
 • Pregunta sobre quines sancions ha realitzat l’Ajuntament a establiments de comerç no essencial de més de 400m2. (Economia)
 • Pregunta sobre els criteris d’adquisició de les bosses de la campanya “Compra a prop i compraràs sostenible”. (Economia)
 • Proposició per manifestar la defensa del model del Servei de Primera Acollida. (Drets socials)
 • Prec perquè l’IMHAB realitzi una diagnosi total de l’edifici del C/Dr. Aiguader 15-17 per resoldre les seves patologies (Drets Socials)
 • Prec per formar en la detecció i prevenció del risc de suïcidi a aquelles treballadora que fan tasca en l’atenció al públic (Drets Socials).